Stor interesse for bagedyst i Dorf

0
Så har panelet voteret om kagernes udseende, og nu gælder det smagen. Foto: Ole Torp
– Museet har ladet sig inspirere af den populære tv-serie Den Store Bagedyst og har indbudt til en konkurrence om at bage en kage, hvor det eneste krav var, at kagebageren havde en lille personlig historie om kagen, fortalte museumsinspektør Lykke Olsen. Så den lokale udgave af Bagedysten kom til at hedde “Den Store Bagedyst – med et historisk tvist” og fandt sted på Dorf Møllegård.

Der viste sig at være en enorm interesse for arrangementet, som fandt sted inde i Jagt- og Skovbrugsmuseet, og det forholdsvist lille lokale blev så hurtigt fyldt til bristepunktet, at mange af de tilstedeværende i lokalet ikke kunne se, hvad der foregik. Men de syv deltagende kagebagere stod opmarcheret bag et langt bord, hvorpå deres kager stod og så enormt lækre ud med et stort tal som baggrund.

Konferencier ved seancen var Bo Poulsen, som til daglig er lektor ved Aalborg Universitet. Han var virkelig god og gav over højtalerne gode informationer, så de tilskuere, som var afskåret fra at se, i det mindste kunne høre, hvad der skete.

Det udpegede dommerpanel gik meget professionelt til værks. Først vurderede de kagernes udseende og konfererede sideløbende om lækkerierne. Dernæst var det smagen, det drejede sig om, og så kom den endelige vurdering.

Vinderen af konkurrencen om at se godt ud blev kage nr. 3, som var bagt af Louise Hjort. Den var rund og “lagkageagtig” med en indbydende grøn pistacie-farve og dekoreret med hvide og lyserøde marengs. Den kage, som panelet vurderede til at smage allerbedst, var kage nr. 6. Den så bestemt ikke ud af noget, men dommerne var enige om, at den smagte himmelsk. Den var bagt af Bodil Madsen.

Så kunne tilskuerne (eller rettere en del af dem) smage på alle de deltagende kager, og de, som ikke nåede at få et stykke, kunne købe en af de lækre jødekager bagt i stenovnen i kælderen under stuehuset. En god dag på Dorf Møllegård fik således en lækker afslutning.

Del

Lukket for kommentarer

Denne webside benytter Cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge websiden accepterer du dette! Læs mere om dette

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close