Vi er ikke så anderledes, som vi måske tror

0
Stylist Kenneth Adelhardt er her ved at lægge make-up på en kunde i Profil Optik i Dronninglund. Til hverdag arbejder han for DR. Foto: Jørgen Ingvardsen
– Vi kan godt lide at lave forskellige events for vore kunder, fortalte Helle Kristensen fra Profil Optik i Dronninglund forleden, da butikken havde besøg af en stylist.

– Derfor laver vi en række aktiviteter, som ikke bare har med briller at gøre, men som giver kunderne en oplevelse, sagde hun, mens stylist Kenneth Adelhardt sad i et hjørne af butikken, hvor han var ved at lægge make-up på en kunde.

– Min opgave at møde kunden, hvor hun er, fortalte han.

– Selv om jeg synes, at runde briller ville være pænt til en kunde, så skal jeg have respekt for den kunde, jeg sidder overfor og lytte. Jeg må gerne flytte dem, men de må ikke føle, jeg overskrider deres grænser. Er kunden i tvivl, vil jeg meget gerne hjælpe. Jeg skal inspirere dem og ikke provokere dem, sagde stylisten.

Til daglig er han ansat i DR, hvor han laver signatur på en række fjernsynsudsendelser som ’Den store Bagedyst’, ’Hammerslag’ og mange flere.

– Ud over at finde en skjorte eller kjole skal jeg genkende den rolle, den enkelte medvirkende har i programmet. Er det en alvorlig tv-oplæser, nytter det ikke noget at sidde i en skjorte med palmer på, fortalte han, der også underviser studieværter i kropssprog. Det gør han på baggrund af en fire-årig uddannelse i Milano som make-up artist efterfulgt af flere år i Holland, hvor han uddannede sig som kropssprogsekspert.

– Jeg er ikke kommet her i butikken for at provokere, men jeg bilder mig selv ind, at jeg kan fornemme, hvis et menneske gerne vil provokeres, og så er jeg naturligvis parat til det. Hvis man ønsker at få et lille puf, vil jeg meget gerne give det, men det skal være før, kunden bliver sur og forlader butikken for aldrig at vende tilbage. Det er ikke min rolle. Jeg skal give inspiration, og i mit univers er det intet, man ikke må, fortalte stylisten, mens han ventede på den næste kunde. Han kunne også fortælle, at vi vendelboer ikke er så forskellige fra københavnerne.

– Folk vil gerne lave karikaturer over, hvordan folk er i de mindre byer, men jeg synes ikke, de holder. I de store byer er kommunikationen hurtigere. Den går hurtigere fra a til b. Her i Nordjylland er der måske lidt længere fra a til b, men jeg oplever, at folk her er lige så ’sultne’ og interesserede. Verden i dag er lille, for man ser de samme fjernsynsprogrammer og læser de samme blade. Alle er kun et klik fra at finde en information. I små byer kan man godt have nogle andre virkeligheder, men når de først har valgt at komme ind til mig, er de sultne på viden. Jeg ser ingen skel i forhold til, hvor jeg er i landet, og jeg synes faktisk ikke, forskellen er så stor. Jeg oplever ofte, at man bliver flokdyr i de større byer. Pludselig skal vi alle sammen have sorte, store briller. Her kan man så i en mindre by pludselig opleve en person, der står med nogle mærkelige briller, og hun har måske flere liggende derhjemme. Jeg mener bestemt, der er større floktendens i de større byer. Jeg kan godt høre, at det lyder mærkeligt, men det er min overbevisning, at man ikke er mere modig i de større byer. Jeg oplever, at der er flere, der stikker ud i de små byer, og jeg ved, at der bliver solgt flere ’mærkelige’ briller i de små byer end i de større, kunne stylist Kenneth Adelhardt berette, da han besøgte Profil Optik i Dronninglund.

Del

Lukket for kommentarer

Denne webside benytter Cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge websiden accepterer du dette! Læs mere om dette

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close