Agersted Skole fylder meget rundt - forhenværende elever og medarbejdere efterlyses

AGERSTED: Agersted Skole, med adresse på Præstbrovej 23, har til november eksisteret i 100 år, og der arbejdes på, at det kan blive fejret.

- Det er en enestående chance for forhenværende elever og medarbejdere til at mødes og udveksle minder og historier fra en svunden tid, skriver Anette Bilde, der er med i arbejdet med at finde frem til de gamle elever.

På festdagen 2. november åbnes dørene til skolen, som siden 2015 har været en friskole.

- Her kan man indsnuse den velkendte duft i skolekøkken og gymnastiksal, gå en tur på gangen som hundredevis af børn har gjort det gennem tiden, slå et smut forbi fodboldbanen, hvor mange mål er blevet scoret eller mærke historiens vingesus i det gamle sløjdlokale. Meget har dog ændret sig, især efter skolen er blevet friskole og man har skullet lave flere klasselokaler, da skolens elevtal nu er oppe på 150 elever, oplyser Anette Bilde.

Lokalhistorisk Arkiv vil på dagen udstille billeder og andre ting, der også kan bidrage til snakke og ruske op i gamle minder.

Borgerforeningen og skolens støtteforening sælger pølser med mere, og der vil også være underholdning i løbet af dagen.

- Det Flyvende Kuffertcirkus kommer og laver sjov og gøgl i gaden, og faktisk er den ene af de to gøglere Jørgen Mortensen, gammel elev fra Agersted Skole. Mange gamle elever har slået på tromme eller truttet i et horn i Agersted Garden, og De Gamle Gardister har også lovet at komme forbi, og være med til at skabe den helt rette stemning.

Skolens elever har i tiden op til dagen gjort ekstra ud af, at lave udstillinger med de ting de laver i skolen lige nu, så man kan få et indblik i hvad der foregår på skolen i dag.

Tovholderne bag arrangementet håber på, at rigtig mange har lyst til at kigge forbi. Uanset om man har haft sin gang på skolen eller ej.

Om aftenen inviterer de alle forhenværende elever og medarbejdere til en kæmpe fest i Asaa-hallen. Denne fest kræver tilmelding.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...