Der er Hjallerup Bibelcamping i denne uge med mange forskellige ting på programmet

HJALLERUP: I denne uge har omtrent 2000 campister indtaget Markedspladsen i Hjallerup. De er til Bibelcamping, og deltagerantallet er på niveau med tidligere år. Mange er gengangere.

- Vi oplever, at der er en stærk kerne på nok 75 pct. vil jeg mene, som er kommet her nogle år. Hjallerup Bibelcamping er kun otte år gammel, så nogle af dem, der har været med til at starte tanken op, deltager stadig. Og så kommer der nye med, fortæller Niels Hankelbjerg Mortensen, der er næstformand for Hjallerup Bibelcamping.

I løbet af ugen sker der en masse forskellige ting. Hver formiddag er der bibeltime, hvor der undervises ud fra et emne i Bibelen, og om eftermiddagen er der seminarer med forskelligt indhold.

Det kan være for par, der har fået deres første barn og handle om, hvad det gør ved familien.

- Det kan også handle om teen problemer, den første kæreste, og hvem man er som mennesker. Der er også et seminar om sorg og krise med en præst, der har mistet sin søn, giver Niels Hankelbjerg Mortensen som eksempler.

Campen har på den måde mange forskellige ting på programmet, og ud over programmet er der også aktiviteter som legeplads, disc golf og svømning. Og så handler det også om at være sammen.

- Der er god tid til at tage samtaler med hinanden på de gader, vi ligger på. Noget af den tid, man måske ikke altid har derhjemme. Man kan sætte sig i sin campingstol og sige ”hvad så” til folk, man er i menighed med, eller lære nye mennesker at kende.

Kombinationen af Gud og camping kan noget godt, oplever Niels Hankelbjerg Mortensen.

- Man har en hel uge sammen i et stort fællesskab med mange spor og muligheder for seminarer. Man kan slappe af med hinanden og få gode samtaler og kan opbygge et fællesskab. Vi er mange, der er ligesindede om at have en tro, men man kan godt se helt forskelligt på det, og den samtale, der opstår, er vigtig, fortæller han og peger på, at det med at få undervisning også betyder meget.

Alle kan komme og være med til aktiviteterne på pladsen. Der er fx en debat under temaet ”Danmark som et kristent land?”, som finder sted onsdag.

Der er også seminarer om emner som skilsmisse, perfektionisme blandt unge samt en paneldebat.

Der er blandet meget andet også koncerter, fodbold og volleyball samt en brætspilsturnering på programmet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...