Dronninglund Gymnastikforening fejrede sit 40-års jubilæum

DRONNINGLUND: Det var en stolt formand, Stine O. Jensen, der i lørdags på Dronninglund Gymnastikforenings vegne kunne byde velkommen til et arrangement i gymnasiets hal, hvor foreningens 40-års jubilæum blev fejret. Efter hendes korte velkomsttale marcherede en del af foreningens medlemmer ind med fanen i spidsen.

- Vi lever i et højhastighedssamfund, hvor alting går så hurtigt, så det at holde liv i en forening i 40 år er en præstation, sagde Palle Fogh, formand for DGI Nordjylland i sin tale til foreningen.

- Vi ved jo godt alle sammen, at det er vigtigt, at vi får motion. Heldigvis kommer der flere og flere aktive seniorer, som i den grad hopper rundt og har det sjovt, men til gengæld dyrker de unge mindre motion. Det skal vi gøre noget ved. Vi har et mål om, at i 2025 skal 75 pct. være regelmæssigt aktive, og 50 pct. skal være fysisk aktive i en forening. Det betyder at 600.000 danskere skal op af sofaen og i gang med at bevæge sig. Her bliver gymnastikforeningerne en vigtig brik sagde han og fortsatte:

- For at få så mange til at bevæge sig skal vi også arbejde sammen med kommunerne, og her har Brønderslev Kommune heldigvis meldt sig som visionskommune. Det er ellers kun de store kommuner, der er med her, men jeres kommune er altså også. Det betyder, at kommunen vil gøre noget aktivt for at få folk til at bevæge sig mere, sagde han.

Efter ham fik Stine Krebs ordet. Hun har været med fra foreningens start.

- Jeg var med på børneholdet, da foreningen startede, fortalte hun.

- Jeg husker, at vi første gang var 70 børn, men næste gang kom der 100, så det var en stor succes, sagde hun, der både har været aktiv gymnast og instruktør.

- Det har gennem alle årene været en dejlig oplevelse. Jeg føler lidt, at det er min familie. Der er en energi og en lyst til at bevæge sig, sagde hun.

Herefter var der kagemand til alle, inden der blev afholdt forskellige workshops. Bl.a. var det muligt at prøve gymnasiets klatrevæg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...