Årets udgave af Stafet For Livet Dronninglund havde endnu flere deltagere end sidste år

DRONNINGLUND: For anden gang blev der afholdt Stafet For Livet i Dronninglund, og for anden gang blev det en succes. I år var ikke færre end 49 Fightere og 838 deltagere mødt op for at vise lokalt sammenhold, fællesskab og håb for hele Østvendsyssel og for at gøre en aktiv indsats i kampen mod kræft. I alt blev der gået 19.798 runder af hver 623 meter, hvilket betyder, at de 21 hold tilsammen tilbagelagde en strækning på 12.334 km. Både fighterantal og deltagerantal var langt højere i forhold til sidste års stafet.

- Jeg kan næsten ikke få armene ned, sagde Erik Torp, der er med til at arrangere stafetten.

- Vi laver et stort arbejde, men vi ved jo ikke, hvor mange der vil deltage, sagde han og fortalte videre, at alt var forløbet efter planen.

Bortset fra vejret.

- Omkring kl. fire om natten blev det et forfærdeligt uvejr med lyn og torden. Da måtte vi af sikkerhedshensyn bede deltagerne om at søge ly i deres biler. Det varede ikke så længe, og så kunne vi fortsætte, sagde Erik Torp.

Der var både enkeltpersoner og grupper med i stafetten. En af de største grupper var Team Super My, der er bygget op omkring pigen My, som i en alder af tre måneder blev ramt af en sjælden spædbarnsleukæmi. Efter en knoglemarvstransplantation på Rigshospitalet fik My en slem bivirkning, som gjorde, at hun stoppede med at trække vejret, og alle organer var under hårdt pres. My fik kæmpet sig tilbage til livet, men hendes krop havde desværre lidt af iltmangel, og derfor fik hun en hjerneskade.

- Omfanget af hjerneskaden kender vi endnu ikke, men My kæmper en kamp dagligt for at genvinde så mange funktioner som muligt. Hun er sej, fortalte Mys mor, Matilde Faber.

My, der er godt tre år i dag, går i en specialbørnehave for børn med særlige behov og træner dagligt med ergo- og fysioterapeuten og går herudover til bassintræning og trampolin.

- På team Super My ønsker vi at vise kræftpatienter den største respekt for den kamp, de kæmper både under og efter kræftforløbet, påpegede Matilde Faber.

I alt deltog 62 på Mys hold. Aldersspredningen var fra godt et år og til 85. Tre af Mys oldeforældre var således med. De havde indlogeret sig på Dronninglund Hotel.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...