Årets handicappris i Brønderslev Kommune gik til frivillig i svømmeklubben Søhesten

BRØNDERSLEV: I anledningen af FN’s internationale handicapdag mandag 3. december uddelte Brønderslev Kommune handicapprisen 2018 for at gøre opmærksom på de indsatser og kræfter, der arbejder for og med de handicappede i Brønderslev Kommune.

- Modtageren af årets Handicappris er en person arbejder for at alle har mulighed for at indgå i fællesskabet, uanset forudsætning. En person, som tror på, at motion og bevægelse er en ret for alle borgere. Modtageren af handicapprisen er Signe Østergaard Nielsen, lød det fra borgmester Mikael Klitgaard i hans tale ved overrækkelsen.

Signe Østergaard Nielsen er engageret i svømmeklubben Søhesten i Hjallerup.

- Jeg er helt ovenud glad for det, det havde jeg slet ikke regnet med. Jeg vidste jo godt, jeg var nomineret, men det kom fuldstændig bag på mig, siger Signe Østergaard Nielsen.

Signe Østergaard Nielsen var indstillet af Gitte Poulsen og Ann Østergaard Nielsen med disse ord:

- Signe har i mange år ledet handicapsvømning i Hjallerup og trods hendes snart 80 år, fortsætter hun. Hun har med sit gode humør og sin omsorg formået at få et hold på rigtig mange svømmere med. Hun går ikke af vejen for at hjælpe med transport for flere af svømmerne, så de har mulighed for at deltage.

Selvom Signe Østergaard Nielsen snart er 80 år, så har hun ikke planer om at stoppe med at være aktiv i svømmeklubben.

- Det er lidt svært at få folk til at hjælpe og være frivillige. Man skal hjælpe, hvor man kan, når man stadig selv kan. Og så holder jeg mig også i gang på den måde, siger Signe Østergaard Nielsen.

Ud over Signe Østergaard Nielsen var de andre nominerede til handicapprisen 2018:

Eva og Børge Jensen for ”med menneskelig varme og hjælpsom at have ydet en aktiv og kærlig omsorg for børn og unge med fysiske og psykiske problemer”.

Anne Marcussen fra Bofællesskabet Frederiksgade for ”at have stablet et fantastisk bofællesskab på benene med stor omsorg for borgerne.”

Henrik Walsted Jensen for ”til trods for handicap har Henrik formået at drive forretningen, og selvom Henrik har rundet de 80 år, har han forsat en lastbil, som han betjener kunderne med.”

Johnny Sort for ”at være en verdensmester i at give andre livskvalitet, uagtet at han selv har været udsat for at miste højre arm i en togulykke.

For at være eftertragtet foredrags- og kursusholder, ungdomstræner og initiativtager til virksomheden Ud af Labyrinten.”

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...