Skolen holdt lørdag åbent hus i anledning af jubilæumsåret

AGERSTED: Det er i disse dage 100 år siden, skolen i Agersted blev indviet, og det skulle naturligvis fejres. Skolen holdt derfor åbent hus i lørdags, og det blev noget af et tilløbsstykke.

- Det er virkelig blevet en rigtig festdag, sagde skoleleder Meiner Østergaard, mens gæsterne strømmede til.

- Der er elever, der er gået ud sidste år, og så er der alle dem, som har gået her for længe siden. Mange siger, at det ligner sig selv, og det er da også rigtigt, at mange af bygningerne udefra ser ud, som de gjorde for år tilbage, men der er dog sket ændringer og forbedringer, ligesom der er bygget nyt til, fortalte skolelederen.

De besøgende kunne frit gå rundt på hele skolen og kigge og mindes.

- Jeg startede her på skolen i 1945, kunne Harald Jensen fortælle. Han havde slået sig ned i et af klasselokalerne sammen med to klassekammerater, Gunnar Olesen og Lynge Jensen. De er med jævne mellemrum mødtes igennem årene, og kun Lynge Jensen har forladt Agersted.

- Det var en pige, der fik mig til at flytte, fortalte han.

- Hende har jeg været gift med i 65 år. Det var hende, der lokkede mig til Aalborg, siger han, inden snakken går videre om skoletiden og skolestarten, der i 1945 måtte udsættes nogle uger på grund af besættelsen.

Kommuneskolen er fra 1919, men der var også skole i Agersted tidligere. Den lå bare i Gammel Agersted. I 1904 var der dog blevet oprettet en indremissionsk privatskole i Agersted, og den havde i 1918 84 elever. Privatskolen blev nedlagt, da man byggede kommuneskolen. Agersted Skole blev nedlagt i 2014, hvorefter Agersted Friskole blev dannet.

- Jeg føler, at der altid har været et vældigt engagement omkring skolen. Det gjaldt også, da kommunen nedlagde skolen. Da var der stor opbakning omkring at starte en friskole, og det er der fortsat, fortalte Meiner Østergaard og fortsatte:

- Man kunne jo ellers frygte, at opbakningen ville klinge af, efterhånden som det bliver hverdag, men det er heldigvis ikke sket. Vi ved da godt, at vi er sårbare, og derfor skal vi også fortsat være et lille og trygt sted. Vi skal sørge for, at der altid er plads til børnene fra Agersted. Vi er i denne tid under et stort pres fra forældre udefra, som gerne vil have deres børn til at gå her på skolen. Vi afviser i øjeblikket flere børn til børnehaveklassen, for vi vil sikre, at når der flytter børnefamilier til Agersted, så kan de regne med, at der er plads på skolen, understregede Meiner Østergaard.

Friskolen råder over tre busser, der henter børn fra området. Det drejer sig om godt 60 af de 151 børn, der går i skolen samt de omkring 60 børn i børnehaven

Det festlige jubilæum på skolen i Agersted sluttede med stor fest med spisning og underholdning om aftenen i Asaa Hallen, hvor 250 deltog.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...