Der er mulighed for at bruge Brønderslev Kommunes biblioteker i julen

DRONNINGLUND: Fik du ikke lige den bog, du ønskede dig i julegave, så kan du måske finde den eller andre oplevelser på bibliotekerne i Brønderslev Kommune i juledagene.

Brønderslev Bibliotek oplyser i en pressemeddelelse, at bibliotekerne i Brønderslev, Dronninglund og Hjallerup har åbent for selvbetjening alle dage mellem jul og nytår fra kl. 07.00 til 21.00 undtagen mandag 31. december. Det mobile bibliotek holder julepause og kører ikke fra fredag 21. december til tirsdag 1. januar.

Denne sommer blev der etableret selvbetjening på Brønderslev Bibliotek, så det er første gang at alle borgere i kommunen kan komme på biblioteket i juleferien

Statistikken viser ifølge biblioteket, at brugerne har taget godt imod den nye ordning, der giver en fleksibel måde at benytte biblioteket på.

Biblioteket oplyser, at der i den selvbetjente åbningstid er adgang, når man er oprettet som bruger og over 16 år, og mindre børn er naturligvis også velkomne ifølge med voksne. Biblioteket er kameraovervåget og det sker både af hensyn til din og andres tryghed og for at beskytte biblioteket mod hærværk og tyveri. Desuden er der tilknyttet en vagtordning, der med jævne mellemrum går en runde på biblioteket i den selvbetjente åbningstid.

- Vi ønsker, at biblioteket er borgernes hus, som kan benyttes, også når personalet går hjem og håber, at mange vil få glæde af det selvbetjente bibliotek i juledagene, udtaler bibliotekschef Bente Kristoffersen.

- Så skal julemaden fordøjes, sindet beroliges eller trænger du til bare at sidde i fred og ro, så kig ind på dit lokale bibliotek. Læs avisen, se i de nye blade eller gå en tur rundt. Mangler du inspiration til gode bøger til juledagene, så har vi masser af gode læsetips i de kataloger, vi har til at stå fremme på biblioteket. Eller se på de storskærme vi har, der udover at vise rent praktisk hvordan du låner, også har gode tips til læsning eller brug af vores e-ressourcer såsom filmstriben og e-reolen, siger bibliotekar Jytte Albrektsen.

Den selvbetjente åbningstid har ifølge biblioteket været en stor succes, og der har været få problemer. Men biblioteket oplyser, at der i den senere tid har været en gruppe børn, der desværre har sneget sig ind og brugt biblioteket som legeplads. De pågældende børn har biblioteket fået en snak med, da børn ikke må være på biblioteket alene i den selvbetjente tid.

- Vi opfordrer alle vores brugere til at passe godt på biblioteket og tage del i at sørge for, det er et rart og ordentligt sted at komme. Biblioteket er fælles ejendom til gavn og glæde for alle. Derfor er det også vigtigt at understrege, at børn under 16 år kun har adgang til biblioteket ifølge med en voksen i den selvbetjente tid. Både af hensyn til børnenes egen sikkerhed, men også af hensyn til de andre brugere på biblioteket, siger bibliotekschef Bente Kristoffersen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...