Der var fest, da Dronninglund Børnehave fyldte år

DRONNINGLUND: I 60-erne steg befolkningstallet i Dronninglund voldsomt, og der opstod efterhånden et behov for en daginstitution til det stigende antal børn. En kreds af private tog derfor initiativ til opførelse af en børnehave, og den kunne tages i brug 1. november 1968 med stats- og kommunestøtte på en grund skænket af Dronninglund Håndværker og Borgerforening. Børnehaven eksisterer endnu og kunne derfor for nyligt fejre 50-års jubilæum. Det blev naturligvis fejret efter alle kunstens regler med børnene i centrum.

- Vi havde en helt igennem fantastisk dag, som startede allerede i ugen op til dagen, hvor børnene klippede pynt til huset og bagte kager, fortæller Rikke Lykkenshede fra børnehaven.

- Selve dagen startede med rundstykker om formiddagen, hvorefter vi gik på legepladsen. Her sang og spillede Tinne Lund for børnene samt for de inviterede dagplejebørn. Ved middagstid var børnehaven vært ved en frokost med tapas på menuen. Her var forældre samt søskende inviteret. Senere på dagen afslørede Anita Pejstrup, som næste år kan fejre 40 års jubilæum i børnehaven, en overraskelse. Det var børnehavens ældste cykel, der også er omkring 50 år, der kommer til at stå uden for børnehaven som et vartegn. Efter afsløringen sendte børnene 50 balloner til vejrs så hele byen kunne se, at der var fest i Dronninglund Børnehave. Midt på eftermiddagen optrådte Michael Back med sang, musik og dans. Dagen sluttede af med kage og saftevand.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...