20 ældre rækkehuse på Skelgårdsvej i Asaa får en gennemgribende renovering

ASAA: Sundby-Hvorup Ejendomsselskab, der ejer rækkehusene på Skelgårdsvej, har efter en grundig teknisk gennemgang konstateret, at husene er i så dårlig en stand, at de bør renoveres. Da de ligger i en almen boligafdeling, er der mulighed for at søge støtte til renoveringen. Samlet drejer det sig om 24 mio. kroner. Der er i alt 20 boliger i bebyggelsen. De fire første boliger omdannes til tre rækkehuse på hver 101 kvm. De næste 16 huse bliver i fremtiden på henholdsvis 66 og 84 kvm.

Boligerne får alle nye, isolerede facader, tagpapdækning og nye udvendige tagrender, ligesom de bliver energibesparende og indeklimaforbedrede. Boligerne indrettes ligeledes med mere funktionelle køkkener og badeværelser.

Det lokale byrådsmedlem, Hildo Rasmussen, er særdeles tilfreds med, at der flyder penge til Asaa.

- Det er dejligt, at der nu bruges penge her i byen. De 24 mio. kroner er dét, der foreløbigt bruges, siger Hildo Rasmussen.

Også borgmester Mikael Klitgaard er også særdeles tilfreds.

- Jeg er meget tilfreds med, at der sker en udvikling i hele kommunen. Vores kommune er faktisk kendetegnet ved, at det er godt at bo overalt. Det er herligt, at der nu bruges så mange penge i Asaa. Nok er det boligselskabet, der investerer, men vi investerer også, da vi er part i boligselskabet. Vi har også været med til at udarbejde helhedsplanen for området, og den har landsbyfonden så sagt god for. Det er dejligt, at der sker så meget i øjeblikket, siger borgmesteren.

Også formanden for borgerforeningen, Thomas Nymann, er en glad mand.

- Det er skønt, at der sker en udvikling her i byen, understreger han.

- Renoveringen af boligerne hænger fint sammen med udviklingen af havnen, for byen og havnen hører sammen, siger han.

Ifølge planen igangsættes den store renovering i løbet af 2020.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...