Byens Liv: Heidi Valbjørn begyndte at coache efter periode med sygdom og bekymringer i familien

RØRHOLT: På Hylholtvej i Rørholt ligger der i haven bag et almindeligt familiehus en køn sort/hvid bjælkehytte. Bjælkehytten fungerer som arbejdssted for Heidi Valbjørn, som er coach. Derudover har hun arbejde på Aalborg Universitetshospital som bioanalytiker.

- Vi havde sygdom og dermed også bekymring i familien, men jeg kom frem til den indstilling, at det skulle ikke styre min hverdag og oplevede, at den indstilling faktisk gav overskud i hverdagen. Så besluttede jeg, at det overskud ville jeg bruge til at hjælpe andre, og det var starten på min coaching-virksomhed, fortæller en engageret Heidi Valbjørn.

At Heidi virkeligt må have et ekstra overskud i hverdagen ses af den kendsgerning, at hun ved siden af sit heldagsjob passer sit coaching-firma, som hun startede i 2016, og ovenikøbet får tid til at være hundetræner i DCH (Danmarks Civile Hundeførere) i Hjallerup - udover familien selvfølgelig, som gør alt dette muligt med deres opbakning.

- Det kræver mod at tage sig sammen til at søge hjælp hos en coach, mod til at være parat til at ændre sin indstilling og måske også væremåde. Det forsøger jeg at hjælpe mine klienter til. De er som regel stressede i ordets bredeste forstand.

Coachingen foregår på den måde, at klienten sidder sammen med Heidi ude i den hyggeligt indrettede bjælkehytte og fortæller om sin situation. Heidi lytter og stiller spørgsmål dertil, og bestræber sig på gennem samtalen at styrke deres selvværd og giver dem eventuelt nogle ”værktøjer” til at tackle problemerne i deres hverdag. Især hos unge piger er det med at styrke selvværdet vigtigt. Lære dem, at det de gør, og måden de er på, er helt i orden, selvom andre siger noget andet. Her kommer begrebet mobning ind.

Heidi fortæller, at en undersøgelse viser, at hver fjerde pige i alderen 16-24 år, føler sig stresset, og netop den gruppe udgør en stor del af hendes klienter, som faktisk kommer fra hele Nordjylland.

- Det er vigtigt at understrege, at det jeg gør, er at foretage en professionel samtale med klienten. Der er ikke tale om rådgivning i almindelig forstand.

På det sidste er der kommet et særligt fokus på de føromtalte unge piger med begrebet ”Pigepotentiale”. Det er især rettet mod de piger, som føler hverdagen som en konkurrence, hvor de går rundt og sammenligner sig med kammeraterne. De har svært ved at finde deres plads i fællesskabet, og dette fællesskab er markant flyttet til de sociale medier, som markant har forværret problemet.

Så Pigepotentiale er et særligt tilbud til piger i alderen 14-24 år, og over hele landet afholdes der workshops. Heidi tilbyder personlig coaching til denne gruppe, men afholder også workshops lokalt. Den første af disse med titlen ”Styrk din selvtillid” finder sted 17. november kl. 9-16 i bjælkehytten på Hyltoftvej i Rørholt. Den er specielt beregnet til flere piger sammen i alderen 14-19 år. I sin introduktion til workshoppen siger Heidi: - Workshoppen er til dig, som vil lære mere om dig selv, som føler dig udfordret i hverdagen, som gerne vil blive bedre til at møde andre unge, og som gerne vil blive bedre til at stå ved dig selv. Jeg lover til gengæld, det bliver en hyggelig og lærerig dag, og vi kommer til at grine sammen.

Coaching med de unge piger fylder som beskrevet ovenfor meget i firmaet, men Heidi har selvfølgelig også voksne klienter. Hun udtrykker glæden ved specielt at arbejde med de yngre klienter ved med stor overbevisning at sige: - Jeg nyder simpelthen at arbejde med de unge!

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...