Rasmus Enghaven Jensen bor på Storskovvej lidt udenfor Flauenskjold og går på Dronninglund Skole. Det er der egentlig ikke noget usædvanligt i, men når man hører om, hvad hans hobby er, og hvordan han dyrker den, så kommer det usædvanlige frem.

Rasmus (og hans far, Torben Enghaven Jensen) er nemlig travlt beskæftigede med at deltage i faktisk alle arrangementer på højt niveau i de nordiske lande indenfor væddeløb med ponyer - og det gælder både løb med sulky (vogn efterspændt ponyen) og monté (hvilket vil sige at man rider på ponyen).

Rasmus har de sidste år vundet næsten alt, hvad der er værd at vinde i Danmark indenfor ponysporten. I år vandt han danmarksmesterskabet i både sulky og monté i Billund, og da DM blev afviklet på Bornholm, så vandt han også der. Hans bedste pony, som står i stalden på Storskovvej, hedder Fudge, men han har sandelig også vundet løb med en lånt pony. I Nykøbing Sjælland havde man hørt om, hvor god han var, og stillede en ualmindelig fin pony til rådighed for ham. Med den vandt han så det næste løb. Sidste år blev han kåret til Årets Monté-profil på grund af de mange fine resultater.

Men man kommer ikke sovende til en så flot position, og indsatsen ligger på såvel Rasmus som hans far, Torben. Hans far bruger faktisk så godt som al sin fritid på at hjælpe Rasmus. - En gang imellem må vi bede ham fri fra skolen for at nå det, fortæller Torben. Rasmus selv fortæller om, hvor meget af sin tid, han bruger:

- Stort set synes jeg, at det er en god tilværelse, jeg har. Men når man først har været gennem en lang skoledag og kommer hjem for at spise og lave lektier, så kan det godt være hårdt at skulle gennem en gang træning med ponyen. Belønningen kommer, når man vinder et løb, Så føler man sig enormt lettet.

Det er heller ikke gratis at være så aktiv indenfor ponysporten. Den største udgift for familien er udgifterne til transport til stævnerne. Omkring et par dage om ugen tager de ud til Ponyklubben Ikaros, som træner ude på væddeløbsbanen i Aalborg Vest. Den næste opgave er deltagelse i de nordiske mesterskaber. Det foregår i Sverige og er med en lånt pony.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...