Spil Dansk koncert i Hellevad Kirke

HELLEVAD: For andet år i træk arrangeres en Spil Dansk Koncert i Hellevad Kirke. Det sker torsdag 31. oktober klokken 19 i Hellevad Kirke, og det er en koncert, hvor dansk musik står i centrum.

Det oplyser organist Lasse Christensen, der er leder af kirkens kor, som medvirker, og som også spiller et par stykker på kirkens orgel. Derudover medvirker Viggo Theilgaard fra Hjørring på trompet i samspil med Lasse Christensen.

Koncerten arrangeres under Kulturkirken - et rum for kulturelle og kulturbærende arrangementer og tiltag, som kan give spændende og anderledes oplevelser i kirkerummet.

- Vi skal være en kultur-formidlende kirke, og anvende kirkerummet til forskellige spændende arrangementer. Vi kalder det for Kulturkirken Nicolaus, oplyser Lasse Christensen.

Udover korsang, orgelspil og trompetmusik bliver fællessangen også dyrket:

- I forbindelse med projektet Alsang 2020, er der valgt en kanon på 45 sange som reference til 1945 - året hvor Danmark blev befriet og Anden verdenskrig nåede sin afslutning. Vi skal synge fire sange herfra, blandt andet ”Buster” og ”Jeg vil male dagen blå”, uddyber Lasse Christensen.

Alsang 2020 er Danmarks største fællessangsinitiativ i nyere tid, som vil samle alle borgere i en musikalsk fejring af friheden, fremtiden og demokratiet. Projektet består af blandt andet workshops, konkurrencer, undervisningsprojekter og fællessangsarrangementer i hele landet. Langt de fleste af fællessang-arrangementerne foregår den 4. maj 2020 og i dagene omkring, som en markering af 75-året for Danmarks befrielse i 1945.

Spil Dansk Ugen er en festuge med fokus på dansk produceret musik, det vil sige musik som er skabt af danske komponister, sangskrivere og producere.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...