En række elever fra kommunens 7. klasser fik en anderledes undervisningsuge på Dronninglund Skole

DRONNINGLUND: De startede mandag morgen med at skille en række computere ad i små stykker, og i løbet af ugen har de så sat dem sammen igen eller brugt dele af dem til andre ting.

Eleverne er alle fra 7. klasse og kommer fra hele Brønderslev Kommune. De deltager i det såkaldte Kick-tilbud, der er et tilbud til elever, der i en kortere periode har brug for at komme lidt væk fra klassen og få praktisk/teoretisk undervisning. Det sker i fire perioder, og sidste uge var den tredje periode. Senere på året følger den fjerde og sidste. Undervisningen var henlagt til Dronninglund Skole

- Det er desværre nok sidste år, vi kan lave det her med computerne, for vi skal bruge stationære computere, og de findes jo stort set ikke mere, så det kniber med at skaffe dem. Så må vi jo finde på noget andet, siger Bjarne Albøge, der er lærer på holdet, og som har beskæftiget sig med computere, lige siden de hed Commodore 64 i starten af 80’erne.

Overalt i lokalet ligger der små dele af computere. Det virker uoverskueligt, men eleverne har tilsyneladende styr på dimserne, og flere af dem har sat computeren sammen på et bræt. De påstår oven i købet, at den kommer til at virke igen.

Andre elever er ved at programmere noget, der senere skal printes på skolens 3D printer.

- Jeg er ved at lave bogstaverne til mit navn, og så skal det senere printes i 3D printeren, fortæller Nikolaj Borg Graven.

I skolekøkkenet er en anden gruppe godt i gang med at lave en minestronesuppe. Eleverne her er også med i Kick-projektet og har valgt at være med på madlavningsholdet. Foruden suppen består dagens middag af rösti med cornflakeskylling med kold sovs og en chokoladedessert.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...