Eleverne på Try Efterskole afprøvede i en lastbilsimulator livet som chauffør

TRY: Eleverne på Try Efterskole har netop kunnet glæde sig over et besøg af ”Job i Transport”, der mødte op med en stor lastvognssimulator. Her kunne eleverne prøvekøre en tur i lastbilsimulatoren og få en forsmag på jobbet som chauffør.

- Hvert år er det en succes med besøget her, og nogle af de ældre elever fra de tidligere år snakker stadig om deres oplevelser med lastvognen, når vi afholder gammel elevdag på efterskolen, fortæller forstander Thomas Wind Eskildsen.

Baggrunden for roadshowet er en akut mangel på arbejdskraft i transportbranchen, hvor der inden for få år vil mangle omkring 2.500 chauffører i Danmark. Derfor har 3F og arbejdsgiverorganisationerne ATL (Dansk Industri) og DTL-A (Dansk Erhverv) i regi af Transportens Udviklingsfond og Godstransportens Udviklings- og Uddannelsesfond iværksat kampagnen Job i Transport, der har til formål rekruttere flere chauffører.

Det ser ud til at virke, for i perioden, hvor Volvo-trucken har været på landevejen, har der således været en markant stigning i tilgangen til vejgodstransportuddannelsen. I 2018 oplevede uddannelsen det højeste antal ansøgere i otte år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...