Ørsø Kultur- og Aktivitetshus dannede sidste weekend ramme om alternativ messe

ØRSØ: Hele sidste weekend kunne man i Ørsø Kultur- og Aktivitetshus opleve og prøve healing, akupunktur, clairvoyance, spirituel rådgivning og mange andre spændende ting, da der for første gang blev afholdt alternativ og spirituel messe.

Kvinden bag messen er Jane Hvass fra Ørsø.

- Det er faktisk en lidt ny verden for mig, for jeg sælger æteriske olier og ved ikke så meget om alt det andet, fortalte Jane Hvass.

- Jeg har samarbejde med Tina, der holder messe i Understed i september, og hun har hjulpet mig med at få stablet messen på benene. Mit udgangspunkt er de æteriske olier, som jeg sælger. De kan hjælpe på mange forskellige ting og er 100 procent naturbaserede olier. Man kan smøre dem på, indånde dem eller indtage dem, alt efter hvilke olier det er. Jeg har olier, der kan hjælpe på psyken, smerter og generel velvære. Jeg har også olier, der påvirker det følelsesmæssige.

- Jeg har selv kroniske smerter, og en dag stak min svigerinde mig to flasker olie. Dem prøvede jeg og fandt hurtigt ud af, at de virkede. Der var så flere i mit netværk, der også gerne ville prøve dem, og dem hjalp olien også. Jeg var skeptisk i starten, men nu er jeg helt overbevist. Det helbreder ikke, men det virker. Jeg har selv prøvet lidt af hvert uden de store resultater og været igennem hele sundhedssystemet, uden at det har hjulpet, men olierne bevirker, at jeg får en bedre dagligdag og føler, jeg har mere overskud. Jeg har en datter med ADHD. Hun får noget af det, og det giver hende mere ro i hovedet. Jeg har også et barnebarn, der er meget udadreagerende. Han får nogle dråber smurt under fødderne morgen og aften, og forældre og børnehave kan mærke en tydelig forskel, sagde Jane Hvass.

Bevægede man sig videre rundt i salen, kom man til et bord, hvor der lå tarotkort. Her sad Jane Bokelund.

- Kald mig bare spåkone, men jeg kalder nu mig selv for medium, sagde hun.

- Jeg virker måske mystisk, men ingen skal være bange for mig, for jeg presser aldrig på. Det er kun, hvis folk ønsker det, at jeg åbner og kan fortælle forskellige ting, fortalte Jane Bokelund.

- Det kræver en masse energi fra min side, så hvis folk ikke ønsker, at jeg gør noget, er det spild af energi for mig. Jeg lukker kun op, hvis der kommer personer og beder mig om at læse dem. Sammen med kortene finder jeg ud af, hvad folk har brug for at vide. Så giver jeg dem en guidning, der hjælper dem videre. Det er ikke alle, der vil være med, ja, nogle er skræmte, fordi det er mystisk og uforståeligt. For nogle er det en lukket dør, og den skal jeg naturligvis ikke lukke op. Jeg fortæller aldrig om, hvornår folk skal dø. Det er der mange, der ønsker at vide, men det svarer jeg ikke på. Alt andet, forklarede Diana Bokerup, der er sigøjner af slægt.

- Det har ligget til min familie i mange generationer. Min mor var meget spirituel, og mine to døtre er også spirituelle. Det er gaver, vi bliver givet som børn, og som vi skal arbejde med. Jeg arbejder hver dag med energier og meditation for at blive bedre. Jeg arbejder faktisk altid. Jeg kan slå min åndelige kontakt fra, men mit åndelige energiarbejde er der hele tiden. I mit arbejde stoler jeg meget på kortene og ved, at de hver eneste gang rammer plet. Det er et samarbejde mellem kortene og mig, hvor jeg arbejder intuitivt med den anden side. Når jeg vender et kort, ved jeg med det samme, hvad den pågældende person skal have at vide, sagde Diana Bokerup med overbevisning i stemmen.

Man kunne også møde håndlæser Drude Aviaja.

- I gamle dage handlede håndlæsning meget om at få at vide, om man blev gift eller ej. Det er der ingen, der interesserer sig for mere, fortalte hun.

- Jeg startede med at læse mine forældres hænder. Det var interessant, for jeg kom til at snakke med dem om ting, vi ellers ikke snakkede om. Det var en god måde at tale om eksistentielle valg i livet. Senere boede jeg i Grønland en del år, og her arbejdede jeg ikke med det, men da jeg kom tilbage til Danmark, meldte jeg mig ind på Nordisk Håndlæserskole, og så fangede det mig for alvor. Man skal ikke bruge mig til at lægge ansvaret fra sig og være blind passager i sit eget liv. Jeg kan hjælpe folk med at få en selvindsigt, så de bedre selv kan træffe nogle gode valg, sagde håndlæser Drude Aviaja.

Mange besøgte messen, som Jane Hvass nu skal evaluere. Med den interesse, der var for messen, er der meget, der tyder på, at den bliver gentaget næste år.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...