Silas Holst førte an, da 450 elever dansede sig gennem en usædvanlig gymnasie-skoledag

DRONNINGLUND: Der var afrodans, swing, zumba, cross, showdance og step, så ikke et øje var tørt. Der blev grinet, svedt og kroppen kom virkelig på arbejde fra time ét mandag morgen på Dronninglund Gymnasium, hvor hele skoledagen var sat af til dans, dans og atter dans.

Alle klasserne havde på forhånd indøvet en dans i bl.a. i idrætstimerne, så første punkt på dagens program var dance-battle, hvor klasserne i hver årgang kæmpede indbyrdes om en finaleplads.

Vinderne til finalen blev 1e, 2c og 3f, og så var der ellers lagt op til tæt dans, da alle eleverne var dommere. Det største jubelbrøl faldt på 3f, der fortjent vandt en dansekage.

Herefter blev alle eleverne plus 58 folkeskoleelever fra hele Brønderslev Kommune og Hals Skole delt ud på en række workshop, hvor en ny dans skulle indlæres og praktiseres. Der var lidt for enhver smag, og det var bare vildere end med dans, for instruktørerne tog virkelig fat. Ingen tvivl om, at mange elever mødte op tirsdag morgen med ømme muskler.

Over middag var der så serveret til dansedagens store forestilling, nemlig et foredrag af Silas Holst med efterfølgende instruktion af 450 elever på skolens store gummibane.

Silas Holst havde fra første sekund alle eleverne i sin hule hånd. Hans foredrag eller rettere hans stand up lignende fortælling om sin svære skoletid i folkeskolen og på gymnasiet i 1990’erne, hvor hele hans liv var dans, og hvor de andre kiggede mere end skævt til ham.

- Hav mod til at være mærkelig, var svaret fra Silas Holst.

Det hele fortsatte herefter udendørs, da Silas Holst trådte dansen an til tonerne fra Greased Lightning, så de 450 elever fik i løbet af en meget stor time lært koreografien til et af musicalen Grease fremragende numre. Alle var enige om, at den mand kan instruere, som englene synger.

- Det var simpelthen en herlig dag, og fantastisk at se, som eleverne engagerede sig. Nu overvejer vi, om det ikke kunne blive en fast tradition en gang om året at have en temadag med bevægelse, fortæller idrætslærer Per Krogh Mikkelsen, der samme med idrætslærer Sidsel Binderup stod bag arrangementet.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...