Dronninglund Efterskole har vundet 10.000 kroner, som skal gå til træplantningsprojekt i Palæstina

DRONNINGLUND: På Dronninglund Efterskole er stemningen høj. De har nemlig vundet Spar Nord fondens ”10TilForskel” konkurrence og sikre dermed 10.000 kr. til Folkekirkens Nødhjælps træplantningsprojekt ”Keep Hope Alive”, oplyser Dronninglund Efterskole i en pressemeddelelse.

Pengene går ubeskåret til indkøb af en masse oliventræer, som eleverne selv er med nede og plante i Palæstina en gang om året.

Hvert år drager Dronninglund Efterskole afsted med ca. 20 elever og lærere til Israel/Palæstina. Forinden rejsen har der været mange timers forberedelse med bl.a. at forstå områdets konflikt, kultur og ikke mindst indsamling til Folkekirkens Nødhjælps oliventræsprogram ’Keep Hope Alive’.

- At lære om verdenen i et klasseværelse er en ting, men at opleve det i virkeligheden gør indtryk. Det at kigge de mennesker i øjnene, som man gør en forskel for, det er helt ubeskriveligt. Tænk at man bare kan miste sin jord til nogle andre, hvis man ikke opdyrker den, det er underligt at forstå. Konflikten er enormt kompleks, siger Freja Aaen, elev på Dronninglund Efterskole, i pressemeddelelsen.

I dette projekt har de unge bl.a. fået en indsigt i, at palæstinenserne kan miste deres jord til israelske bosættere, hvis den ikke bliver dyrket i tre år. Dog har de også lært, at konflikter kan betragtes fra flere perspektiver, og at verdenen ikke er sort/hvid.

- Når det kommer til stykket, er vi alle blot mennesker og gennem vores rejse, har vi mødt fantastiske palæstinenser og israeler, som alle har en vigtig livshistorie at fortælle. Med det her projekt, har vi hjulpet mennesker, som er kommet i klemme i et politisk spil. Det er essensen, siger Mikkel Søvik, elev på Dronninglund Efterskole.

Efter rejsens afslutning har efterskolens elever fået endnu mere blod på tanden. Derfor lavede de en film, som de indsendte til Spar Nordfondens ’10tilforskel’ konkurrence. Gennem hårdt arbejde formåede eleverne at række ud til over 1800 mennesker, som stemte personligt på deres video. Det betød en sejr og dermed 10.000 kr. ekstra til næste års plantning af oliventræer.

- Som efterskole vil vi gerne hjælpe og åbne verdenen op. Det har med Spar Nord-fondens tilskud nu fået et ekstra tryk, og vi er utrolig glade for støtten, siger Freja Aaen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...