Det nystartede firma, ”LifeXite”, er i finalen i landsdækkende idé- og innovationskonkurrence

DRONNINGLUND: Det nystartede firma, ”LifeXite”, med adresse i Dronninglund tilbyder digitale løsninger til børne- og ungeområdet. Især anbragte børn. Det er et omkostningstungt område, hvor der hvert år bruges små 14 mia. I snit er omkostningerne for en anbragt ung 1,1 mio. om året, og udgifterne stiger, og antallet af anbragte børn stiger. Det er her, det nystartede firma med direktør Henrik Toftgaard i spidsen har udviklet et redskab, der kan mindske udgifterne og gøre det bedre for de unge.

- Vores system er en helt ny måde at anskue det sociale område på, fortæller Henrik Toftgaard, der er uddannet pædagog og har arbejdet med socialt udsatte de sidste 15 år. Han har også startet og driver opholdsstedet Fonden Føniks ved Randers.

- Jeg har oplevet, at det kan gøres bedre for de udsatte unge. Lovgivningen er ikke skarp nok, og rådgiverne har travlt med mange sager. Der indrapporteres meget, men i alle de systemer, der arbejdes med i dag, glemmer man børnenes trivsel. Vi har lavet en digital platform, hvor man tager udgangspunkt i, hvad børn oplever. Den tager udgangspunkt i den unges virkelighed. Hvis den unge ikke oplever trivsel, kommer der ingen udvikling. Man skal kunne se meningen med, at man er anbragt. På vores digitale platform indfanges den unges trivsel løbende med den unge selv i en central rolle i forhold til egen livssituation og igangværende indsats. Hvis behandlingen og anbringelsen ikke giver mening for den unge, vil selv den kompetente pædagog eller metode ikke kunne give en positiv effekt, understreger Henrik Toftgaard.

Det nystartede firma LifeXite er et partnerskab mellem tre virksomheder, der alle har en vision om at skabe bedre vilkår for udsatte børn og familier i Danmark. Sammen har de skabt systemet RUN, der er en digital platform, der giver et visuelt overblik over anbragte børn og unges trivsel til sagsbehandlere, pædagoger, barnet og familien.

- Målet er, at det bliver muligt at indsamle anbringelsesdata på tværs af kommuner. Det vil kunne give os viden om, hvad der virker bedst, og hvordan vi kan bruge ressourcerne bedst, fortæller Henrik Toftgaard, der også oplyser, at systemet er udviklet og testet af psykologer, forskere og ikke mindst af praksis på opholdsstedet Fonden Føniks igennem de sidste 8 år.

- Vi er nu klar til at bruge denne viden og store praksiserfaring til at lancerer en digital version i samarbejde med Applicate-it. Vi søger i øjeblikket kommuner, der vil være med til at effektivisere anbringelsesområdet og være forgangskommuner i forhold til at digitalisere det sociale område. Vores erfaring og økonomiske analyser viser, at der vil kunne skabes en direkte effektivisering/besparelse på anbringelsesområdet hos den enkelte kommune på 8-10%. Desuden vil der være en enorm værdi i at kunne monitorere, opsamle og systematisere anbringelsesdata på tværs af kommune- og landegrænser for at afdække hvilke behandlingssteder, der skaber den bedste udvikling og højeste trivsel blandt socialt udsatte, siger Henrik Toftgaard, der håber at kunne imponere dommerpanelet i den igangværende idé- og iværksætterkonkurrence ”Careware-Next”.

- Jeg er meget stolt over, at vi er kommet i finalen i en så attraktiv og relevant konkurrence. Jeg håber, at det kan blive det afgørende skridt i videreudviklingen af RUN, så vi kan få skabt endnu bedre forudsætninger for udsatte familier, og at vi som samfund bruger ressourcerne bedst muligt på det sociale område, slutter Henrik Toftgaard.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...