Dronninglund Skole tilbyder fra næste skoleår E-sport til eleverne i 10.klasse

DRONNINGLUND: Der er stor opmærksom på 10. klasse fra politisk side i denne tid. Der er luftet tanker om at flytte den fra folkeskolen til erhvervsskolerne med det formål at få flere til at tage en faglig uddannelse.

- Der er undersøgelser, der viser, at der, hvor 10. klasserne ligger lokalt, altså på folkeskolerne, er der faktisk flere, der søger erhvervsskolerne, så det virker lidt paradoksalt, men det er jo kun et forslag, påpeger skoleleder Claus Jørgensen, Dronninglund Skole.

- Vi bliver jo nødt til at arbejde videre, som om vi stadig er med, og vi vil selvfølgelig gerne have så mange elever som muligt, og det gør vi bl.a. ved at tilrettelægge det således, at de får et godt fundament til at komme videre i uddannelsessystemet. Antallet af elever svinger meget fra år til år. Sidste år havde vi 57, men i år kun 25, oplyser skolelederen.

- Vi er i hård konkurrence med efterskolerne, og noget af det, der trækker, er E-sport, så det har vi taget ind næste år. Man kan kort sige, at 10. klasse består af to søjler, nemlig en erhvervsretning og en gymnasieretning. På gymnasieretningen har man en ugentlig dag på gymnasiet. Eleverne i håndværksfagene er to dage i brobygning på Tech College, hvor de desuden er fem uger med klassen og ni uger, hvor de specialiserer sig som f.eks. automekaniker. Det giver en god platform for at undersøge, hvad det er, man vil, understreger han og fortsætter:

- Ud over at vælge mellem de to søjler skal hver enkelt elev vælge en linje, og her er der tre at vælge imellem. Der er en gamerlinje med E-sport, en værkstedslinje, og en sundheds- og servicelinje. Man kan sige, at 10. klasse i virkeligheden består af en række valg og for at give eleverne et indblik i, hvad 10. klasse indeholder, inviterede vi forleden de uafklarede elever fra 9. klasserne i Hjallerup, Klokkerholm, Hals og Sæby på besøg, for at give dem et indblik i, hvad det er, vi tilbyder. Her i kommunen er det jo kun i Dronninglund og Brønderslev, der er 10. klasser. Jeg er sikker på, at E-sport bliver et hit. Vi har ikke selv udstyr til at køre faget, så det køber vi i Tylstrup hos Tylstrup E-SportCenter. Eleverne bliver i bus kørt til undervisning. På den måde slipper vi for at investere i store computere og spil og servicering af det. I Tylstrup har de det hele. Vi er nødt til at være med, for det er det, de søger. Der er mange elementer i E-sport. Der skal lægges taktik og fordeles roller, og jeg trækker altid en parallel til en arbejdsplads. Her er kravet også, at man indordner sig i et hierarki. Man har nogle roller og har respekt for rollerne, og man har forventninger til hinanden, så på den måde passer E-sport fint ind i 10.klasse konceptet, slutter skoleleder Claus Jørgensen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...