Skulpturen Ekko virker ganske vist ikke, men parken omkring den har nu mange gode faciliteter og er et meget indbydende område

HJALLERUP: - Det har været en lang rejse men med et fantastisk resultat. I 2010 blev søen dannet, og et begrænset stisystem etableret. I dag har vi fået et stort stisystem, bålhytte, geder og et spændende legeområde - en park i respekt og pagt med naturen.

Sådan lød ordene fra formanden for Hjallerup Samvirke, Peter Jensen, da EKKO-Parken blev indviet i 2018.

Han omtalte dannelsen af søen i 2010, og to år senere kunne man indvi kunstværket EKKO skabt af kunstneren Thilo Frank og overdraget Hjallerup som en af tre vindere af konkurrence-projektet ”Vores Kunst”, som DR, Statens Kunstfond og Statens Kunstråd stod bag.

Kunstværket står stadigvæk som en særpræget skulptur midt i området, som nu har fået navnet EKKO-Parken, men den lever ikke op til sit navn.

- Nej, det virker ikke efter hensigten, er Erik Topp og Claus Jørgensen enige om.

De udgør sammen med Flemming Hegewald, som ikke kunne være til stede, det udvalg, der overordnet står for indretningen af området. De supplerer udsagnet om skulpturens manglende lyd med disse oplysninger.

- Vi vil kontakte Statens Kunstfond, som kan lægge pres på Thilo Frank. Vi har nemlig ikke fået, hvad vi havde ventet at få, da vi vandt konkurrencen!

Men ærgrelsen over skulpturen, som rent lydmæssigt ikke virker, overskygges af begejstringen over det område, som med sine forskellige faciliteter virker indbydende på såvel Hjallerups borgere som turister.

Søen giver området et dejligt anstrøg af natur, og færdslen rundt i parken kan nu ske ad et godt stisystem, hvor endnu flere strækninger bliver forsynet med lys. En bålhytte, en indhegning med geder, som Gaia passer, og et legeområde er som skabt til især børnefødselsdage.

- Vi bruger betegnelsen Kunst-, bevægelses- og naturpark, siger Erik Topp og Claus Jørgensen.

De kan fortælle om, at der var et rigtigt godt besøg sidste efterår. Det var især familiebesøg afhængigt af vejret.

Et eksempel på et arrangement, som i dette forår finder sted i parken, er Familieløbet Ekko Parken 2019 lørdag 4. maj med forskellige distancer afpasset efter alderen. Det er Jesper Eegholm, som står for det.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...