Dronninglund Skole fornemt repræsenteret ved finalen ved den landsdækkende konkurrence

DRONNINGLUND: Næsten 10.000 elever har deltaget i de indledende runder af DM i Fagene i løbet af efteråret. De godt 400, der klarede sig bedst, gik videre til landsmesterskaberne, der foregik i sidste uge i Dokk1 i Aarhus. Tre af deltagerne var fra Dronninglund Skole. Ved finalen kunne eleverne vælge mellem engelsk, dansk, historie, matematik, biologi og holdkonkurrence.

- Vi deltog i matematik, fortæller Anna Bastholm Mølgaard, der deltog sammen med Katia Linnea Vorbeck. De går begge i 8 klasse.

- Jeg kunne godt have valgt et andet fag, for jeg synes ikke, jeg er specielt god til matematik, men det var det fag, jeg valgte, siger Katia.

Der var afsat to timer til at løse opgaverne, og der var ikke bare tale om almindelige matematikopgaver.

- Nej, det var case-baserede opgaver om et firma, der skulle bygge et nyt gymnasium. Her skulle der være en cykelkælder, og derfor skulle vi beregne, hvor mange cykler, der skulle være plads til, og finde mål på en rampe, så cyklerne kunne komme ned i kælderen, fortæller Katia.

- Det var ikke nok at løse opgaverne, vi skulle også argumentere for det, vi havde fundet ud af, tilføjer Anna.

- Det var spændende, men også matematik på en måde, som vi ikke har prøvet før. Meningen med det hele er netop, at vi skal forstå, hvordan vi kan bruge det, vi lærer i skole, ude i samfundet. Så på opgaven i matematik skulle vi netop vise, at vi godt kan bruge det, vi lærer i matematiktimerne, ude i det virkelige liv, siger Katia.

Deltagerne fik også lejlighed til at se lidt af Aarhus, mens de ventede på resultatet. Desværre vandt de dygtige piger fra Dronninglund ikke, men det var de nu ikke så skuffede over.

- Det var sjovt at være med, og det tager vi som en oplevelse. Selv om vi ikke vandt, så ved vi nu, at vi er nogle af de bedste til matematik i 8. klasse i Nordjylland. Vi får godt nok ikke at vide, hvordan vi har klaret os, men jeg tror, det gik ret godt, siger Katia.

Ud over de to dygtige piger fra 8. klasse deltog Simon fra 7. klasse også i mesterskaberne.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...