Fra 1. november er Svend Olesen ansat som servicemedarbejder ved Klokkerholm Skole, by m.m.

KLOKKERHOLM: Karl Jørgen Christensen blev efter lang og tro tjeneste afløst af Svend Olesen som servicemedarbejder/pedel ved Klokkerholm Skole. Svends arbejdsområde er imidlertid ikke blot skolen men også byen og tilmed landsbyordningen i Flauenskjold.

Der er den arbejdsfordeling, at de tre skoler i skoledistriktet - officielt benævnt som Område 3, Hjallerup, Klokkerholm og Flauenskjold og deres bysamfund betjenes af 4 serviceledere, som har et antal servicemedarbejdere under sig, men det er ikke mere stift, end man kan trække på hinanden, hvis det er nødvendigt. Carsten Ravn er overordnet leder af hele Område 3.

Svend og hans medhjælper, Hans Jørgen Bengtzon, står på skolen i Klokkerholm for bygningsvedligehold, varme og andre fornødenheder, som understøtter den daglige drift. Et samarbejde med lærerne og eleverne f.eks. i forbindelse med det praktiske ved projektarbejder indgår også i deres arbejde.

Svend har tidligere arbejdet på skolen i Hjallerup, og han bor privat i Sindal.

- Så nu har jeg kortere til arbejde”, siger han med et stort smil.

Han startede i Klokkerholm 1. november, og starten er gået godt:

- Karl Jørgen gik et par dage sammen med mig, inden han gik på pension, og til daglig har jeg trukket på Hans Jørgens kendskab til arbejdet.

For tiden har de to også ombygning og klargøring af renovering på arbejdssedlen. De tre nye sæt toiletter er helt færdige til brug efter juleferien, og så er der jo lige hjemkundskabslokalet, som står foran en større omgang af både den ene og den anden slags, og her sørger de for, at lokaliteterne er klar til håndværkerne.

- Man kunne godt have frygtet, at kommunen ville have været påholdende med at betale for den store omgang efter rotteangrebet i hjemkundskabslokalet, men det har slet ikke været tilfældet, fortæller Svend.

I øjeblikket holder servicemedarbejderne/pedellerne til i den tidligere garage nordvest for skolebygningerne, men efter at toiletterne i gården nu er blevet erstattet af nye indendørs, så bliver de efter en ombygning til værksted og kontor for pedellerne.

Svend Olesen er 67, men har bestemt ikke planer om at stoppe på arbejdsmarkedet:

- Jeg glæder mig hver dag, når jeg tager på arbejde. Det er nemlig dejligt at møde elever og lærere, som påskønner, hvad man laver.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...