220 elever synger påskesalmer i Dronninglund Kirke 5. april

DRONNINGLUND: Kirkerne i den østlige del af Brønderslev Kommune indbyder i samarbejde med Folkekirkens Skoletjeneste 4. klasserne fra skolerne den østlige del af kommune til en påske-event.

Hele formiddagen, fredag 5. april vil et par hundrede elever fra omegnens 4. klasser mødes for at se teater og synge påskens salmer.

- Påskesalmesang er fællessang sammen med en masse andre. De lokale organister er band og spiller på violin, melodica, orgel og klaver og leder fællessalmesangen. Gennem flere år har organisterne dannet et band og planlagt salmesangen til stor fornøjelse både for organister og børn, oplyser Pia Uth fra skolekirketjenesten i en pressemeddelelse.

Teaterpremiere på musik-påsketeater

Børnene skal også opleve Teater Elantori, som opfører koncertfortællingen ”P for Påske”.

- Man tager en stige, nogle brædder, en plade, en tornekrone, en stak noder og et par andre småting. Og vupti så har man P for Påske, påskens dramatiske fortælling i børnehøjde. Og de to forestillinger i Dronninglund Kirke er simpelthen premieren på det nyudviklede teaterstykke, oplyser Pia Uth.

Koncertfortællingen bevæger sig fra indtoget i Jerusalem til påskemorgen og eleverne møder undervejs musik af Bach, Händel, Messiaen og Anton Heiler.

Elantori har tidligere medvirket ved påskearrangementet i Dronninglund med forestillingen Sorrig og glæde og teateret består af en organist og en skuespiller som formidler fortælling, skuespil og musik for eleverne i 4. klasse.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...