Dronninglund Gymnasium holdt åbent hus for folkeskoleelever og deres forældre

DRONNINGLUND: Endnu engang viste eleverne på Dronninglund Gymnasium, at de er de bedste ambassadører for skolen. Gennem deres smittende engagement blev åbent hus aftenen en fornøjelse for de mange folkeskoleelever og deres forældre, der var mødt op for at høre nærmere om skolen og ikke mindst indsnuse atmosfæren og ånden.

- Det er den ånd, vi kalder for DG-ånden. Den er svær at forklare, så det nærmeste, jeg kan komme det, er vel en særlig syntese af ordentlighed, fællesskab, engagement og faglighed. Det gælder for alle nye elever og lærere, at de i løbet af et par måneder opdager den, og så er de ikke i tvivl om, hvad det er, fortæller rektor Lars Jørgensen.

Lars Jørgensen bød alle velkommen og kom i sin tale til de måske kommende elever og deres forældre ind på skolens liv og de krav, skolen stiller til eleverne, og de krav, eleverne kan stille til skolen og dens lærere. Han kom også ind på vigtigheden af, at man som elev engagerer sig i skolen både fagligt og socialt og dermed også tager del i nogle af de mange aktiviteter, der ligger uden for skoletiden. Viden er meget mere end blot det, der foregår i timerne. Det er også den dannelse, der ligger i at deltage i forestillingen, i naturvidenskabelige konkurrencer, i gamenight og være med på kultur-turen til København og mange andre ting.

Herefter causerede lektor Lars Andersen sig igennem en billedserie om stort og småt fra årets gang på gymnasiet lige fra ”sutterne” ankommer, til de tre år senere vinker farvel med studenterhuen. Der var mange gode grin under denne del, og så var der selvfølgelig også smagsprøver på den store forestilling, der opføres i uge 6 med deltagelse af omkring 110 elever. Det bliver i år totalteater i ordets bedste betydning og er vel nok den største satsning, gymnasiet har prøvet i den sammenhæng.

Herefter var der snak med forældre og elever delt op i hold i de forskellige klasselokaler, hvor der var en gennemgang af stx-opbygning gennem de tre år og de mulige studieretninger.

Derefter var det så op til eleverne på gymnasiet at fortælle om deres oplevelse af overgangen fra folkeskolen til gymnasiet med lektier, venner, fællesskabet, fester og det sociale. Hyggeligt og informativt, og så viste eleverne gæsterne rundt på skolen, hvor de forskellige faglærere stod klar med små øvelser i film, medier, musik, kemi og fysik. Hele paletten var i sving.

- Nu er det jo altid spændende at se, hvor mange nye elever vi får efter sommerferien, slutter en fortrøstningsfuld rektor Lars Jørgensen, Dronninglund Gymnasium.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...