Eleverne i 6. klasserne på Dronninglund Skole deltog forleden i en erhvervsdag

DRONNINGLUND: Der var hektisk travlhed i Dronninglund Hallerne forleden, hvor samtlige elever i 6. klasserne brugte hele dagen på at få et indblik i erhvervslivet og ungdomsuddannelserne, da der blev afholdt erhvervsdag.

- Eleverne i 6. klasse skal have et begyndende kendskab til erhvervslivet, forklarer vejleder Søren Larsen, Dronninglund Skole.

- Jeg har været på besøg i alle klasserne og fortalt lidt om uddannelsessystemet og om, hvordan erhvervsuddannelserne er bygget op. I dag møder de så de forskellige erhverv på stande her i hallen. Vi har lavet dagen i samarbejde med Tech Collage Nord og fem lokale virksomheder. Der er 16 sektioner, der repræsenterer forskellige erhvervsuddannelser. Her skal eleverne hvert sted løse forskellige opgaver på bare 15 minutter på hver station. De har et scorekort og får point på hver stand efter, hvordan de løser opgaven, fortæller Søren Larsen.

- Man kan mene, at 6. klasse er tidligt, men de er allerede meget nysgerrige og vil gerne vide mere. Jeg oplever tit, når jeg kommer i 8. klasse, at de fleste tror, at kun en studentereksamen kan bruges, men vi vil gerne give dem et lidt bredere grundlag for at vælge uddannelse. Det gør vi bl.a. med en sådan erhvervsdag, siger Søren Larsen

Eleverne gik op i opgaverne med liv og sjæl, for der kunne jo vindes point, hvis man klarede sig godt.

På mekanikerstanden gik opgaven ud på at skifte h hjul på tid. Det var Malthe fra 6. klasse godt i gang med. Han klarede det på 2 minutter og 11 sekunder.

- Jeg er ikke helt tilfreds med tiden. Jeg kunne vist godt have klaret det hurtigere, sagde han. Han var da også et pænt stykke fra rekorden, der er 1 minut og 37 sekunderne, I denne disciplin er pigerne i øvrigt langt de hurtigste. Rekorden for dem lyder på 1 minut og 19 sekunder.

Der var dog ikke lang tid til at ærgre sig, for pludselig er de 15 minutter gået, og en ny stand venter med nye opgaver.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...