Kunstcentret bød på udendørs teater og foredrag af kunstneren bag Lifeboats

DRONNINGLUND: På baggrund af Marit Benthe Norheims bog, ”Skibet er ladet med minder”, har Aasen Teater lavet en forestilling: ”Krig, minder og håb”.

Den er skabt til den aktuelle portrætudstilling og havde premiere i fredags i Skulpturgården på Kunstcentret.

Norheims bog indeholder 18 portrætter af kvinder, hvis historie har det til fælles, at de alle er over 70 år, og at de alle på en eller anden måde har været ude for noget voldsomt. Det er disse kvinders portrætter, Norheim har brugt som galionsfigurer på et af de tre skibe, der udgør Lifeboats.

Samtidig er de udstillet på Kunstcentret i forbindelse med portrætudstillingen. Kvinderne er alle endt i Danmark, og det er derfor, hun har kunnet lave historierne om dem.

- Vi har taget udgangspunkt i tre af figurerne, fortæller Birthe Rosenfeldt fra Aasen Teater under de afsluttende prøver. Hun medvirker i forestillingen sammen med Lars Olsen og Katharina Bramsing Bach.

Der er tale om totalteater, hvor skuespillerne tager hele skulpturgården i brug. Selv skulpturerne indgår i forestillingen, der tager udgangspunkt i en ung jøde, der bliver antastet, fordi hun er jøde og bærer jødestjerne.

- Det er en barsk historie, men forestillingen handler også om barmhjertighed, understreger Lars Olsen fra Aasen Teater.

- I forestillingen bruger vi kun en lille del af bogen, og teksten har vi omdannet til nogle få staccato-replikker. Det er så dem, vi siger for at fortælle historien. Desuden har vi en tekst med af Katharina, fortæller Lars Olsen, hvorefter Birthe Rosenfeldt fortsætter:

- Katharina er meget talentfuld og meget interesseret i teater. Hun læser i øvrigt matematik på universitetet. Hun er også god til at tegne. Vi bruger derfor også nogle af hendes tegninger, for i med at der er tale om en portræthistorie, så bliver der i forestillingen klasket et portræt op på bagtæppet, hver gang vi er færdige med at fortælle en historie, fortæller Birthe Rosenfeldt.

Efter forestillingen holdt Marit Benthe Norheim foredrag med udgangspunkt i de 18 kvindeportrætter.

Arrangementet fredag aften var en del af de mange aktiviteter, der foregår i løbet af sommeren på Kunstcentret. Allerede førstkommende fredag er der kunstneraften med to af de udstillende kunstnere, Peter Martensen og Christina Mosegaard. De to vil også være på Kunstcentret både lørdag og søndag, hvor Peter Martensen vil lave Artist Talk, mens Christina Mosegaard arbejder med pastel og croquistegning.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...