I 2030 er målet, at ingen børn og unge ryger, og færre end fem procent voksne gør det

DRONNINGLUND: Hver dag begynder 40 børn og unge under 18 år at ryge i Danmark. Mange af disse børn og unge bliver afhængige og bliver senere i livet syge på grund af rygningen. 29 pct. af de 16 til 24 årige ryger dagligt eller lejlighedsvist.

Kræftens Bekæmpelse og Trygfonden er gået samme om partnerskabet ”Røgfri Fremtid”, hvor formålet er det helt enkle, at vi i løbet af de næste 15 år vil komme til at se de første røgfri generationer vokse op.

På Stafet For Livet i Dronninglund vil der være mulighed for at tegne et partnerskab i Røgfri Fremtid. Alle, der bakker op om visionen og målsætningen, kan blive partnere. Det kan være organisationer, skoler, butikker, kommuner, arbejdspladser osv. Som partnere forpligter man sig til at skrive under på at ville støtte visionen om en røgfri fremtid og tilslutte sig de tre hovedbudskaber.

Børn og unge har ret til et liv uden røg, og vi tager sammen ansvar for, at det bliver muligt.

- Sammen vil vi skabe en røgfri fremtid, hvor flere børn og unge får bedre mulighed for at skabe sig et sundt og godt liv, oplyser Dorthe Frederiksen, der er Tovholder for Viden om Sundhed. Der er ingen finansielle omkostninger ved at indgå i dette partnerskab.

Lise Knudsen fra Kræftens Bekæmpelse vil være en del af Stafet For Livet Dronninglund lørdag 31. august kl. 13 - 16. Her vil hun bl.a. svare på spørgsmål om, hvilke muligheder man har for rygestop i kommunen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...