92 elever deltog i torsdags i læsemaraton på Dronninglund Skole, der varede hele natten

DRONNINGLUND: I torsdags tjekkede 92 elever ind på Dronninglund Skole efter skolens lukketid. Eleverne fra 6.-8 klasse fra skolen samt 6. klasse fra Asaa Skole var inviteret til at deltage i læsemaraton igennem hele natten til fredag, før de skulle på vinterferie.

- Det er første gang, vi afholder det. Vi havde spurgt kontaktlærerne, om der ville være nogen interesse for det blandt eleverne, og heldigvis var der mange elever, der synes, det var en god idé, siger skolebibliotekar Lone Endby Pedersen.

Ideen bag læsemaratonet er, at eleverne skal få lyst til at læse mere og finde inspiration og motivation til at gå i gang med flere, nye bøger.

- Med det her projekt forsøger vi også at ramme nogle af de børn, som vi måske ikke rammer med eksempelvis idrætsarrangementer, siger Lone Endby Pedersen.

I løbet af aftenen og natten var der arrangeret forskellige aktiviteter for børnene, der relaterede sig til læsning. Blandt aktiviteterne var ”Bookstagram”, hvor eleverne fik til opgave at tage billeder af en bog, de har læst i sammen med rekvisitter for på den måde at anmelde dem eller anbefale dem til andre.

Målet med arrangementet var i høj grad, at eleverne skal få lyst til at sidde med en bog og bruge tid på det, istedet for at de måske bruger tid foran en skærm og i forbindelse med, at der i forvejen er meget fokus på, at børnene på de ældste klassetrin skal læse flere bøger.

Brønderslev Bibliotekerne var også med i læsemaratonet, og de havde kørt det mobile bibliotek ud til skolen, så eleverne fik mulighed for at få hjælp til at finde den næste bog, de kunne tage fat på.

Nikoline Asmund Thomsen fra Brønderslev Bibliotek hjalp med at vejlede eleverne i deres næste boglån, og hun mener, læsemaratonet var en sjov og anderledes måde, hvor de kunne være med til at sætte fokus på, hvilke gode oplevelser, der kan være i at fordybe sig i bøgernes verden. Hun håber, at eleverne har fået en god oplevelse ud af læsemaratonet, så det måske kan blive gentaget.

- Vi kunne helt klart godt finde på at gøre det igen, også hvis der er andre skoler, der er interesserede, siger Nikoline Asmund Thomsen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...