ROYALT: Prinsesse Benedikte besøgte slottet og skolen som et led i fejringen af Prinsesseskolernes 300-års jubilæum

DRONNINGLUND: Med et par minutters forsinkelse kørte Krone 415 ind gennem porten til Dronninglund Slot, hvor 250 børn stod opstillet udstyret med dannebrogsflag. På den røde løber ventede borgmester Mikael Klitgaard på at modtage Prinsesse Benedikte, der mødte op for at deltage i fejringen af, at det i denne tid er 300 år siden, prinsesse Sophie Hedevig på netop Dronninglund Slot underskrev den fundats, der oprettede syv Prinsesseskoler i sognet. Det var disse skoler, der var forløberne for vor tids folkeskole.

Efter at prinsessen havde fået blomster overrakt af Regitze Bøgh, 3. klasse, blev hun vist ind på slottet, hvor borgmesteren formelt bød hende velkommen og førte hende videre til den udstilling, museumsleder Anne Provst fra MOSS, Museum for Forsyning og Bæredygtighed, havde lavet. Her så prinsessen bl.a. en kjole, der er syet som en kopi af den kjole Sophie Hedevig bærer på et maleri, der hænger i udstillingen.

Senere gik turen til slotskirken, hvor sognepræst Rune Thomassen viste rundt og fortalte interessante detaljer om kirken. Han og prinsessen brugte således en del tid på at studere kalkmalerierne.

Efter en let frokost gik turen videre til Dronninglund Skole, hvor skoleleder Steen Jensen og blomsterpigen Josefine Flou Rasmussen stod klar til at byde prinsesse velkommen.

Mens tidsplanen blev overholdt til punkt og prikke på slottet, skred den med en halv time på skolen, fordi prinsessen helt tydeligt var interesseret i de udstillinger, eleverne havde opbygget gennem en længere periode. Hun var således inde i næsten alle lokaler og spurgte interesseret til, hvad de havde lavet, og hvad de havde lært.

Der var også optræden flere steder. Specialklasseeleverne havde således alle prinsessekroner på og fremførte både sange og danse. I en anden klynge havde eleverne indrettet en række klasselokaler, hvor de gennem korte rollespil viste, hvordan undervisningen foregik i slutningen af 1960’erne.

- Mit besøg på skolen har været rigtig morsomt og meget spændende, sagde prinsesse Benedikte, da hun forlod skolen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...