I weekenden var der Fernisering på Dronninglund Slot af kunstneren Helle Scheffmanns billeder

DRONNINGLUND: - Når man går rundt og ser på Helle Scheffmanns billeder, så er der noget, som er karakteristisk ved dem, og det er en vellykket kombination af abstrakt og dekorativ kunst, sagde Peter Thomsen fra Galleri 5000 i Odense ved ferniseringen af soloudstillingen med kunstneren Helle Scheffmannns billeder på Den Røde Gang og inde i den tilstødende salon.

Inde i salonen hang det efterhånden velkendte billede af palæerne omkring Amalienborg Slotsplads - det ene af palæerne tilhørte i øvrigt i sin tid greve Moltke, som ejede Dronninglund Slot 1753-72 - samt Marmorkirken.

Ude i Den Røde Gangs fulde længde hang mindre billeder, hvoraf nogle har været brugt som sider i forskellige af Nordjyskes magasiner. Forskellige bygninger eller dele heraf samt rytterstatuer var gennemgående motiver

- Når man går rundt i en by, så er de dominerende rammer jo bygningerne, og jeg er fascineret af de historiske af dem. Med hensyn til rytterstatuerne, så er jeg jo en hestepige, sagde Helle Scheffmann.

Det var en hyggelig og meget interessant fernisering. Det kan blot undre, at antallet af gæster var så lavt, når kunstneren er rimelig kendt gennem Nordjyske og laver en så interessant form for kunst. Men de, som blev væk, gik glip af en god præsentation af en fin kunstner.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...