Efter måneders om- og tilbygning er Dronninglund Bibliotek nu klar til at genåbne

DRONNINGLUND: Efter at have været lukket i flere måneder er biblioteket i Dronninglund nu endelig klar til at genåbne. Det sker tirsdag 15. oktober. I disse dage slides der for at blive klar til åbningen.

- Det ser lidt kaotisk ud, men vi når det, fortæller bibliotekschef Bente Kristoffersen, mens hun sammen med souschef Bent Jørgensen viser rundt i biblioteket, der næsten ikke er til at kende igen.

Den indre biblioteksgård er nu en del af biblioteket, ligesom den nye fløj med børneområdet er kommet til. Indgangen fra torveområdet er ændret, og fløjen mod Slotsgade er nyindrettet.

- Man kan sige, at biblioteket er vendt rundt og nu fremstår langt mere funktionelt og tidssvarende for både brugere og personale. Vi har ikke fået penge til møbler og reoler, så vi skal lave noget lækkert ud af noget gammelt, konstaterer Bente Kristoffersen og fortsætter:

- Det skal vi nok klare, og vi er meget glade for det hele. Se bare indgangen. Den er lys og åben og inviterer nærmest borgerne indenfor. Vi har også fået en dejlig plads udenfor med legeplads og opholdsmuligheder, og så har vi jo en fantastisk placering midt i byen. Vi skal sammen med butikkerne generere liv i byen, siger bibliotekschefen, der glæder sig til at vise huset frem for alle.

- Jeg tror, borgerne vil opleve det på en ny måde. Vi har ikke fået nye møbler og reoler, men vi har stillet det hele op på en ny måde med meget mere luft imellem og mere plads til hyggekroge og arbejdspladser, siger Bente Kristoffersen.

- Vi har fået en tilbygning. I virkeligheden har vi fået 100 kvm mindre, men det ser større ud, og det skal nok komme til at virke perfekt. Tidligere var børnebiblioteket jo adskilt fra voksenbiblioteket og befandt sig i en helt anden bygning. Nu bliver det hele samlet, påpeger Bent Jørgensen.

Til trods for, at der er blevet flyttet godt og grundigt rundt på det hele, så er der dog en enkelt afdeling, der ligger, hvor den altid har ligget.

- Afdelingen for avislæsere har vi ikke turdet flytte. Der kommer rigtig mange hver dag for at læse, og jeg har forstået på dem, at det betyder meget, at de får lov at blive i de vante omgivelser, så det får de lov til, fastslår Bente Kristoffersen og fortsætter:

- Vi håber, borgerne vil tage godt imod det nye bibliotek. Det gælder, uanset om man kommer for at læse aviser, låne eller bare være en del af fællesskabet. Vi er jo et mødested, hvor alle kan komme helt uden medlemskab, slutter bibliotekschef Bente Kristoffersen.

Biblioteket slår dørene op tirsdag 15. oktober kl. 10, hvor formanden for fritids- og kulturudvalget, Margit Chemnitz, klipper den røde snor og sørger for den officielle åbning. I virkeligheden starter festen allerede kl. 9.45, hvor Gerå Engvejs Gadeorkester spiller op. Efter den officielle del er det brugerne, der indtager huset. Kl. 10.30 er der således musikalsk legestue for alle dagplejere og børnehaver. Ugen fortsætter med en række aktiviteter for børn og voksne, og det hele kulminerer fredag 18. oktober med aftenkoncert, hvor Souvenirs optræder.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...