Der skabes netværk blandt børnefamilier i Røde Kors

DRONNINGLUND: - Vi har det dejligt. Vi hygger os og snakker sammen, og det er skønt, fortæller Tonni Olsson, mens han og konen sidder og spiser sammen med en række andre børnefamilier. Børnene har dog for længst forladt bordet og sat sig ved et andet bord for at lege og spille. Det hele foregår i Fredensgadecentret i Dronninglund, hvor Røde Kors en gang om måneden laver aktiviteter og skabe netværk for børnefamilier.

- Vi har i øjeblikket seks familier i netværket, men er sådan set parate til at tage lidt flere ind, fortæller Arthur Corneliussen, der er aktivitetsleder for arrangementet.

- Det er alle børnefamilier, som af forskellige årsager er i en svær livssituation. Vi er et frirum for familierne i en presset hverdag. Her kan de komme og hygge sig, have det sjovt og få nogle gode oplevelser. For øjeblikket mødes vi én gang om måneden, men både vi frivillige og familierne synes, at to gange ville være mere ideelt. Det kræver bare et par frivillige mere. Når vi ikke er flere, bliver vi sårbare i forhold til ferie og sygdom, så derfor tør vi kun tilbyde det en gang om måneden, fortsætter aktivitetslederen.

- Jeg elsker at komme her, fortæller Tonni Olsson.

- Vi spiser sammen. Vi tager på ture og har det hyggeligt. Jeg er vist sprællemanden i selskabet, for jeg kan lide fest og farver. Jeg er kinesisk gift, og har faktisk i aften min svigermor med. Jeg er jo tilflytter, for jeg kom først til Dronninglund i 1992, men jeg har altid haft den filosofi, at når man kommer til et sted, hvor man føler sig hjemme, så er det der, man bliver. Og jeg bliver her i Dronninglund, fastslår han.

Tonni er udlært tømrer, men var for ni år siden så uheldig at få et jernstativ ned over sig, så nu er han førtidspensionist.

- Det var noget af en omvæltning. Jeg knoklede meget, men det blev der sat en brat stopper for. Jeg kan heldigvis klare at være træner i fodbold, ligesom jeg har fået mere tid til familielivet. Det nyder jeg meget, siger han og kigger på sin kinesiske kone, som han fandt over nettet.

- Jeg spillede meget og kom på den måde i forbindelse med hende. Hun spillede også en del, og vi snakkede godt sammen i over et år. Så tog jeg til Kina og mødte hende, og vi er nu gift på 11. år, siger Tonni Olsson med stolthed.

Ud over at spise og hygge sig sammen arrangeres der også en række aktiviteter.

- Vi tager også ud af huset. Lige inden sommerferien var vi på en fin tur til Læsø, oplyser Arthur Corneliussen.

- Alt, hvad vi laver, koster ikke deltagerne noget. Det betaler Røde Kors. Det er min opfattelse, at Røde Kors opruster på de indenlandske aktiviteter. De fleste forbinder nok Røde Kors med katastrofer og krige i udlandet, men organisationen er skam også aktiv her i landet. Det gælder bl.a. det, vi laver her, og som vi laver hele året. Her er hygge og samvær nøgleordene, og det er såmænd ikke så indviklet. Det kan således sagtens bare være nogle gåture i nærområdet. Det allerbedste for os er, hvis det lykkes at få deltagerne til at danne indbyrdes netværk og udnytte hinanden og få en bekendtskabskreds, så de kan hjælpe og støtte hinanden. Hvis det lykkes, er målet nået, slutter Arthur Corneliussen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...