Så er femte klasses murmaleri med motiver fra den nordiske mytologi hos Lars Hans i Flauenskjold ferniseret

FLAUENSKJOLD: Der var betydeligt flere mennesker hos Lars Hans på Ingeborg Skeels Vej end ellers, og størsteparten af dem var børn. Der var nemlig indkaldt til fernisering på det flotte murmaleri med motiver fra den nordiske mytologi, og kunstnerne var femte klasse fra Flauenskjold Skole, som sammen med lærere og politikere skulle indvi den malede mur.

Der var i dagens anledning udspændt et såkaldt afspærringsbånd, som skulle overklippes for at markere, at nu var kunstværket fuldendt. Femte klasse har under ledelse af lærer i billedkunst, Rasmus Kyvsgaard, genopfrisket deres kendskab til den nordiske mytologi og lavet tegninger af de motiver, som de mente skulle være på væggen.

Det er så foregået i flere omgange, og nu er det behørigt indviet ved denne sammenkomst hos Lars Hans, hvor der udover selve murmaleriet var udstilling af elevernes tegninger. Borgmester Mikael Klitgaard (V) udtrykte sin beundring for væggen, som den så ud nu, og roste Lars Hans for at have lagt væg til.

- Tak for jeres indsats, sagde han til eleverne.

Formanden for Børne- og Skoleudvalget, Lone Lex (V), roste også Lars Hans for initiativet og fortalte ham, at han nu var blevet ejer af permanent kunst:

- Projektet er i fin harmoni med den nye skolelov, som opfordrer til den slags projekter udenfor klasseværelset, derfor har jeg også ved andre lejligheder fremhævet det som en særdeles god idé.

Så var der småkager og sodavand til eleverne og lidt stærkere ting at drikke til de voksne, og det udviklede sig til en hyggelig og munter affære, og det fortjente såvel værten som de yngre kunstnere sandelig også.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...