Det var nogle barske temaer, eleverne på Dronninglund Gymnasium tog op i årets film

DRONNINGLUND: Hvis de mere end 100 elever på Dronninglund Gymnasium havde set frem til bonderomantik og lykkelige afslutninger til årets filmfestival, blev de skuffede. Til gengæld var der mere end rigeligt med kuldegysninger og svedige håndflader under fremvisningen af de otte nominerede dokumentarfilm fra gymnasiets filmelever.

Narkotika, lejemordere, selvmord, angstanfald, psykoser, voldtægt og brudte forhold var de gennemgående temaer i de otte dokumentarfilm. Trods fraværet af sprudlende humor og livslyst gik de mange elever alligevel hjem i opløftet stemning efter festivalen.

De mange film havde nemlig trods de dystre emner nogle af de kvaliteter, der skal til for at fange et publikum. Der var idérigdom, gode og overraskende klip, fine vinkler og lyssætninger og godt skuespil.

Alfredprisen og Publikumsprisen gik til ”Skyggen” lavet af Emma Østergaard Hansen og Lily Lyn Christiansen, der begge er 4. g’er. Deres film blev produceret, mens de gik i 3. g, så derfor deltog de i år.

Almaprisen, der er opkaldt efter Alfred Hitchcock og hans kone Alma, gik til filmen ”Unknown” lavet af Nicolai Fosmark Stallkneckt, Lasse Westfall Bruun, Magnus Gabriel Birch Arvidsson og Theis Kassow Rasmussen, alle 3.a.

Årets filmfestival blev åbnet med et spændende foredrag om moderne amerikanske ungdomsserier og ”Skam” af Michael Højer, lektor og specialist i amerikansk film og tv.

Herefter rullede de otte dokumentarfilm frem på det store lærred kun afbrudt af en kort indsigtsfuld introduktion af Siff Rytter, gymnasiets egen medielærer og festival-arrangør. På forreste række sad den kompetente jury og kiggede grundigt de otte film, inden de trak sig tilbage for at votere, så de to hovedpriser kunne uddeles. Intet var overladt til tilfældighederne.

Juryen bestod af Kristian Jørgensen, administrerede direktør og creative director på Mayday Film, Liv Lundholm Pedersen, der har vundet flere priser for sine dokumentarfilm samt Christina Bloch Hougaard, der er mediefagslærer på Fjerritslev Gymnasium. Juryen var imponeret over det faglige niveau i de mange film, men omvendt heller ikke i tvivl om hvilke to film, der skulle have priserne.

Publikumsprisen gik til den film, der fik flest stemmer fra de mere end 100 elever, der var mødt op.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...