De står sammen i Thorup

THORUP: Der var engang, hvor der var to dagligvarebutikker i landsbyen Thorup mellem Dronninglund og Hjallerup - en brugs og en købmand. I dag er der ingen, men der er andre virksomheder. Det er virksomheder, som ikke kan ligge i en større by, og det er virksomheder, der byder på oplevelser.

Hvis man vil have plejet sin hest, så er der virksomheden Happy Horse, der byder på bad og afslappende og helende behandling (10-13). Der er Europas nordligste (godkendte) vinfarm, Alderslyst Vingård, som specielt i år har ekstra meget at byde på efter en varm sommer (13-16).

Dertil kommer keramiker Rikke Barlebo, som for mere end 25 år siden etablerede sig med keramisk værksted på en nedlagt landejendom på Lilleskovvej. Rikke Barlebo producerer unika i stentøj og raku (11-17). Og endelig er der Glocal Art, galleriet med moderne afrikansk og dansk kunst. Glocal Art er det eneste galleri i Danmark, der permanent byder på kunst af nogle af Afrikas dygtigste kunstnere - foruden kurvevarer og keramik m.m. fra Afrika (11-17).

Disse fire virksomheder er gået sammen om et fælles initiativ for at vække opmærksomhed om, hvad der er at komme efter i og ved Thorup. Dels har de fire virksomheder udarbejdet en fælles annonce, som vil blive bragt rundt omkring, og dels har virksomhederne i en fælles ansøgning bedt Landdistriktsrådet om hjælp til skiltning ved rundkørslen på Hjallerup-vejen, efter at reglerne om skiltning er blevet lempet.

Frede Hansen fra Galleri Glocal Art slutter således:

- Disse fire virksomheder har alle besluttet at holde åbent hus lørdag den 15. september, hvor vi håber at kunne tiltrække rigtig mange besøgende.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...