Gymnasiet har fokus på migration og inviterer asylansøgere til frivillig idræt.

DRONNINGLUND. Elever og lærere på Dronninglund Gymnasiums fortsatte deltagelse i et Erasmus+ projekt med fire andre lande har resulteret i et samarbejde med det lokale asylcenter i Dronninglund.

De fire andre skoler er I.E.S Lopez Neyra i Córdoba, Spanien, Carl-Friedrich-von-Siemens Oberschule, Berlin, Tyskland, Gimnazija Tolmin i Tolmin, Slovenien og Verzlunarskoli Islands i Reykjavik, Island.

Det faglige fokus er migration på tværs af de europæiske grænser på forskellige niveauer i samfundet i de fire deltagende lande. Eleverne undersøger forskellige aspekter ved migration: Både når man rejser som flygtning til et fremmed land, og når man rejser frivilligt ud for at uddanne dig, arbejde eller opleve andre kulturer

Dronninglund Gymnasium var i januar 2018 vært for den første Erasmuskonference. Gæsterne var privat indkvarteret, og programmet bestod af en række faglige aktiviteter, hvor eleverne bl.a. besøgte det lokale asylcenter, og asylansøgere besøgte gymnasiet og deltog i forskellige programpunkter.

Det er disse aktiviteter, der nu har udviklet sig. Erasmuseleverne har inviteret en gruppe asylansøgere til "frivillig idræt" på gymnasiet tirsdagene 2. og 30. oktober.

- Vores forventning er, at de unge kan møde hinanden fordomsfrit med idræt i centrum. Her gælder ikke andre regler end sportens, og disse er universelle. Vi håber, at vi kan give både de danske elever og asylansøgerne en god og sjov oplevelse, der vil mindske afstanden mellem dem og os, og forberede asylansøgerne på en eventuel integration i det danske samfund, siger Per Krogh Mikkelsen, som er tovholder på aktiviteten.

Line Adams, aktivitetskoordinator på asylcenteret i Dronninglund er glad for tilbuddet.

- Særligt de unge mænd er meget motiverede for at deltage i sportsaktiviteter med lokale. De er måske ikke vant til at skulle deltage side om side med pigerne, men de har stor forståelse for, at sådan gør vi i Danmark, siger hun.

I løbet af 2018-20 skal elever og lærere fra Dronninglund Gymnasium besøge de andre skoler og belyse nye aspekter af det fælles emne, migration.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...