Erik Scavenius er sikkert besættelsestidens mest omstridte person. Et foredrag herom kan høres i Voer Præstegård

VOER: Torsdag 31. januar kl. 19.00 afholder Voer og Agersted Menighedsråd sogneaften i konfirmandstuen i Voer Præstegård. Der er gratis adgang. Det er forfatter Birgithe Kosovic der kommer og fortæller om hendes roman om Erik Scavenius ”Den inderste fare”. Hun kalder foredraget ”Mellem løgn og overlevelse”. Voer Menighedsråd har fået støtte fra Statens Kunstfond til arrangementet, og arrangementet er gratis.

- I efteråret henvendte Birgithe Kosovic sig til Voer Menighedsråd og spurgte, om vi var interesseret i, at hun kom. Erik Scavenius var ejer af Voergård fra 1914 til 1946. Dermed var han en lokal personlighed. Både han og hans sidste hustru er bisat på Voer Kirkegård. Erik Scavenius har i mange år været betragtet som landsforræder for hans virke som stats- og udenrigsminister under 2. verdenskrig, fortæller Kirsten Sejlund Jensen, som er formand for Voer Menighedsråd.

Birgithe Kosovic vil i foredraget komme ind på de anfægtelser, som man må formode, at Erik Scavenius havde, og hvor krigens spørgsmål blev hans egen: Hvor meget af sin frihed skal man opgive for freden? Hvor meget af sin fred skal man ofre for friheden? Hvad er integritet, og hvad er underkastelse?

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...