Normalt forbinder man ikke Dronninglund Slot med AOF-foredrag, men der er faktisk hele tre foredrag på programmet i marts måned

DRONNINGLUND: AOF Vendsyssel har sammen med Dronninglund Slot taget initiativet til at afholde en serie på tre foredrag på slottet.

Det er en meget bredt sammensat serie, som omfatter følgende emner:

Søren Kierkegaard

Har filosoffen Søren Kierkegaard (1813-1855) forbindelse med Dronninglund Slot?

Rigtigt mange personligheder fra danmarkshistorien har/har haft forbindelse til de historiske bygninger, men dog ikke Søren Kierkegaard.

Men ikke desto mindre kan man melde sig til et foredrag om Kierkegaard, som finder sted på Dronninglund Slot onsdag 6. marts 19-21.15.

Det er adjunkt Kresten Lundsgaard-Leth, som holder foredraget og udover en generel introduktion af filosoffen, så vil han fokusere på Kierkegaards mest berømte værk ”Begrebet Angest” fra 1844.

”Lær at læse Søren Aaby Kierkegaard” er titlen på foredraget.

Den danske sang

Det næste foredrag hedder ”Danmarkshistorien fortalt gennem den danske sang” og her er der måske større chancer for at finde associationer til slottet.

Det er AOF-direktør Peter Bruhns, som tager deltagerne med på en musikalsk rejse gennem Danmarks historie med ophold undervejs ved de kendte mesterværker, deres oprindelse i begivenheder og anekdoter, som udgør den danske sangskat.

Det er torsdag 14. marts 19-21.15, at det finder sted, og vi kunne hilse og fortælle, at der synges.

Stress

Stress er noget, som er oppe i tiden, og som ifølge fagfolk er et stigende problem på såvel arbejdspladser som på hjemmefronten.

Cand.psych Anna Therese Overvad vil under overskriften ”Bliv klogere på stress” gå i dybden med forklaringen på fænomenet og grundene hertil.

- Der vil blive tid til samtale i løbet af aftenen og lagt vægt på dialog, nærvær og samvær.

Tidspunktet er onsdag 20. marts 19-21.15.

- Vi kunne godt se dette som starten på et samarbejde med Dronninglund Slot. Det ville være interessant at prøve. Nu må vi se, hvad det det udvikler sig til, siger afdelingsleder hos AOF, Jens Peter Bregnballe.

Jens Peter Bregnballe supplerer omtalen af starten på dette spændende samarbejde med at opfordre personer, som ligeledes har rigtigt gode idéer om at henvende sig til AOF.

- Vi er meget lydhøre overfor den slags forslag, slutter han.

Tilmelding til et eller flere af foredragene kan ske til AOF.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...