Årets forestilling på Dronninglund Gymnasium sprænger alle rammer for totalteater

DRONNINGLUND: De omkring 1000 billetter til forestillingen ”Ragnarok. Ingen vej tilbage”, der løber af stablen i uge seks på Dronninglund Gymnasium, er allerede for længe siden udsolgt. Det glæder naturligvis de over 100 elever, der gennem de sidste fire weekender og i adskillige eftermiddage har øvet og øvet for at blive klar til premieren.

Stykket indledes med det kaos, der opstår i butikkerne, når hylderne står næsten tomme, dankortet er ubrugeligt, og man ikke engang kan ringe til nogen og klage. Alt er gået ned, og samfundet er stort set bombet tilbage til tiden før strømmens opfindelse på grund af et omfattende hacker-angreb.

Militæret sættes ind, og krisen og volden eskalerer, efterhånden som folk går mere og mere i panik.

Omdrejningspunktet for forestillingen er Hannah og hendes venner og deres forskellige reaktioner på krisen. Uden om denne lille vennekreds følger man så lokalsamfundets reaktioner.

Forestillingerne på Dronninglund Gymnasium har gennem mange år været totalteater med dans, musik, sang og skuespil, og i takt med de stigende ambitioner har scenen udvidet sig længere og længere ud i fællesarealet og med inddragelse af publikum. I år sprænger forestillingen alle rammer, for ragnarok begynder allerede fra det øjeblik, publikum kører ind på parkeringspladsen. Det bliver spektakulært!

- Det er en utrolig oplevelse at se, hvorledes en forestilling bliver til, fra vi indleder med at øve i weekender og eftermiddage i oktober og så frem til generalprøven. Der sker en utrolig udvikling med eleverne. Vi kræver meget, rigtig meget af eleverne, for vi vil nå dertil, hvor nakkehårene rejser sig på publikum, og øjnene bliver våde, fortæller Gitte Snebang, der sammen med Ole Bjørn har skrevet stykket og instruerer, mens Søren Lykkegaard orkestrerer musikerne og sangerne.

30 elever er med i dansetruppen, der instrueres af en tidligere elev, Line Schou, mens koret er under ledelse Anne Bilde, der også er tidligere elev på gymnasiet.

- Det er lykkedes os at få Hjemmeværnet i Dronninglund på banen i et fantastisk samarbejde. Det er jo netop Hjemmeværnet, der træder til i en krisesituation. Muligheden for hackerangreb og nedsmeltning af dele af vores infrastruktur har med de seneste udspil fra regeringen fået topprioritet. Hvilken rolle spiller Hjemmeværnet og forsvaret generelt her? Det er et emne, vi vil tage op i en fællestime, så vores forestilling også kommer til at række ind virkelighedens verden, slutter Ole Bjørn.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...