Dennis Kvesel er gået af som formand for Kulturhuset i Hjallerup, og han motiverer det her

HJALLERUP: Kulturhuset i Hjallerup blev indviet i 1997 som bibliotek, sognegård og kulturhus i et fællesskab mellem Hjallerup By og Dronninglund Kommune. Ved indvielsen var huset på 1.000 kvm, og gennem årene er arealet udvidet betydeligt.

I løbet af årene har husets fine faciliteter vist sig at være et sted, som såvel Hjallerups borgere som folk udefra har sat stor pris på og benyttet flittigt. Det har kun kunnet lade sig gøre ved hjælp af en stor flok frivillige.

Det øverste organ til styring af huset er bestyrelsen for Fonden. Bestyrelsen er sammensat af repræsentanter for ejerkredsen og de organisationer, som benytter Kulturhuset. En af de ting, som denne bestyrelse har beskæftiget sig med, er bestræbelser på at skaffe flere frivillige, og Dennis Kvesel, som indtil for nylig var formand for fondsbestyrelsen, kommenterer dette spørgsmål således:

- Huset mangler opbakning i form af flere frivillige ud fra tesen om, at mange skal lave lidt i stedet for at få laver meget. Det øger sårbarheden og det giver en usikker fremtid for huset, når der ikke er løbende udskiftning over årerne.

- Efter en henvendelse til ejerkredsen om at hjælpe os med at skaffe flere frivillige, har de efter en grundig research fundet ud af, at organisationen skal ændres således, at Fondsbestyrelsen skal tættere på den daglige drift. Dette kan sikkert være en god løsning, men det betyder selvsagt, at der skal bruges flere timer i Kulturhuset for bestyrelsens vedkommende, og jeg har derfor tidligt i forløbet gjort opmærksom på, at jeg ikke kunne afse mere tid, end den jeg har brugt indtil videre.

- Jeg har derfor i fuld overensstemmelse med ejerkredsen besluttet at stoppe som formand i Kulturhuset, når man har fundet en afløser – dette er nu gjort, og min afløser vil blive offentliggjort snarest.

Dennis Kvesel fortæller samtidigt, at han har været i Kulturhuset for at sige tak til de frivillige for samarbejdet gennem de to sidste år, hvor han sammen med de frivillige har fået lavet rigtigt meget sammen - til gavn for huset i fremtiden:

- Jeg tænker på økonomistyring, ordrehåndtering, booking, organisation, vedligeholdelsesplaner, prispolitik, lejeaftaler og ikke mindst implementeringen af ”forsamlingshusmodellen”, der muliggør, at man nu kan booke med eller uden mad / drikke, og man bestemmer selv, hvor meget de frivillige skal bidrage med, da man ved et lille lejebeløb kan tilkøbe hjælp til borddækning, duge, servering, øl, vand, mad osv. – men man kan også lade være.

- Vi rev en bankbygning ned, vi er meldt ind i Hjallerup Samvirke og Hjallerup Handels- & Erhvervsforening, og vi har fået etableret ”Byens kontor” i ”Byens hus”, så jeg synes vi er nået langt.

Endelig slutter Dennis Kvesel med følgende hilsen til de frivillige og bestyrelsen:

- Jeg ønsker alle de frivillige og især institutionen Hjallerup Kulturhus alt mulig held og lykke fremover, og jeg glæder mig til at se det udvikle sig endnu mere. Det er et fantastisk sted med uanede muligheder for at udbrede kulturlivet i Hjallerup, og mange byer misunder os disse muligheder, som vi har en forpligtelse til at forfølge, synes jeg.

- Den nye bestyrelse ønskes også held og lykke med det videre arbejde, og jeg vil glæde mig til fortsat at komme og opleve dette fantastiske hus. Jeg håber, byen vil bakke op om at hjælpe den nye bestyrelse i at føre arbejdet videre.

- En særskilt tak til Erik Topp for et godt makkerskab. Uden ham var vi aldrig nået så langt. Også en tak til de andre i bestyrelsen for en heroisk indsats og et godt samarbejde.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...