Midtvendsyssel Amatørscene byder på grin og morskab, når forårets dilettantforestilling løber over scenen

ØRUM: Der er altid garanti for god underholdning, når Midtvendsyssel Amatørscene inviterer til dilettant. Sådan bliver det uden tvivl også i år, når man opfører komedien ”Ikke alt godt kommer fra havet” af Knud Erik Meyer Ibsen.

Stykket er højaktuelt med de verserende sager omkring sjusk og snyd med offentlige midler.

Stykket opføres 22. og 23. marts i Ørum Kultur- og Forsamlingshus, så de afsluttende prøver er indledt.

- Det går rigtig fint, og vi er kommet så langt, at skuespillerne nu har lagt manuskripterne fra sig, så alt går efter planen, fortæller instruktør Tina Beierholm, der er ny på holdet.

Hun har stor erfaring fra bl.a. Visse Teater.

- Jeg er ny, men har familiemæssige relationer til Ørum, og jeg befinder mig godt her. Jeg har dog visse problemer med sproget, for flere af skuespillerne taler dialekt. Det falder naturligt for dem, og passer også fint ind i stykket, men jeg skal lige lytte godt efter for at være med, siger hun under søndagens prøver.

- Du skal gå den anden vej rundt om stolen, fortæller hun Mogens Rasmussen under prøverne.

Spillet stopper, og Mogens går den rigtige vej rundt.

- Det er vigtigt, at få det hele til at gå op i en højere enhed, så derfor er vi nødt til at overholde det, der er aftalt, påpeger hun, mens prøverne fortsætter.

Der er meget, der skal fungere i forestillingen, der er en forrygende farce på den lille og glemte ø, Tværø.

Den er ikke så fredelig, som man måske kunne tro, for der planer om både kongemord, piratangreb og ikke mindst opklaringen af det store spørgsmål om, hvem der skal give regenten buketten, når der ingen børn er på Tværø, og den yngste øbo er en rasende og temmelig beruset republikaner.

Regenten har nemlig meldt sin ankomst på det årlige sommertogt. Det kommer der mange forviklinger og sjove episoder ud af, så der venter uden tvivl publikum en festlig aften, når stykket løber over scenen 22. og 23. marts.

På scenen kan man opleve Palle Jensen, Mogens Rasmussen, Steen V. Pedersen, Pia Jensen, Finn Beck, Pernille Larsen, Bente Nørager og Chris Bjerregaard.

Instruktionen er lagt i hænderne på Tina Beierholm, og Tove Beierholm er sufflør.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...