4. maj om aftenen blev der traditionen tro afholdt mindegudstjeneste i anledning af Danmarks befrielse for 74 år siden

DRONNINGLUND: 4. maj blev der afholdt mindegudstjeneste i Dronninglund, hvor et stort antal gæster var mødt frem, oplyser Henrik Madsen, kontaktofficer ved Hjemmeværnet, Jyske Aas.

- Et stort antal gæster var mødt frem i Dronninglund slotskirke, hvor præsten Hanne Svensmark forestod gudstjenesten. Hun havde valgt som gennemgående tema i prædiken at fokusere på det at skabe lys i mørket, og brugte flittigt Matador serien som inspirationskilde. Derudover blev vi mindet om, at vi som den” gode hyrde passer på hinandens får” dvs er opmærksom på alles ve og vel.

- Udover akkompagnement af organisten var kirkens kor repræsenteret samt suppleret af trompet, der var med til at skabe en fredfyldt stemning. Efter koret havde sunget ”Giv os lyset tilbage” og ”Nu er det åndens lyse tid”, var der mulighed for at tænde et lys til netop at symbolisere aftenens tema. Traditionen med at sætte lys i vinduerne, som opstod spontant da frihedsbudskabet lød, er ikke længere vægtet så meget, men det at sætte lys når ”mørket” rammer os holder vi stadig i hævd. De mange fremmødte blev allerede ved indgangen mødt af en række faner fra frivillige organisationer bl.a fra det lokale hjemmeværnskompagni ”Jyske Ås”, der ved samme lejlighed kunne fejre sit 70 år jubilæum.

- Fanerne repræsenterer frihed og frivillighed og indgår naturligt som en om aftenens begivenhed.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...