De fleste husker nok det store arrangement i Hjallerup Idrætscenter, hvor rigtigt mange deltagere i løbet af nøjagtigt 24 timer blev gennemsvedt af at løbe, cykle, svømme penge ind til Julemærkehjemmet i Hobro. Det var et helt fantastisk beløb, som kom ud af anstrengelserne, og som gik til driften af Julemærkehjemmet. Der er nok heller ikke nogen, som glemmer, at det var Johnni Olesen, som var ophavsmand og overordnet tovholder for hele projektet.

- Det her er virkeligt rørende. Ham Johnni - han bliver ved med at overraske, sagde forstanderen på Julemærkehjemmet, Lise Claesson, da hun holdt sit indlæg ved den stiftende generalforsamling, som blev afholdt i maskinhallen hos HS Dræning i Hjallerup. Her blev der nemlig stiftet endnu en forening i Hjallerup under navnet "24 timer i Hjallerup".

Formålet med foreningen er at udføre frivilligt arbejde til fordel for Julemærkehjemmet i Hobro, og der var mødt 32 op til den stiftende generalforsamling, og blandt dem blev der valgt tre medlemmer til en bestyrelse: Johnni Olesen, Brian Abel og Tommy Jensen. Udenfor bestyrelsen valgtes Jørgen Ry Berthelsen og Mette Martinsen som bilagskontrollører og Jan Koch som kasserer. Allerede dagen efter konstituerede bestyrelsen sig således: Formand: Johnni Olesen, næstformand: Brian Abel og bestyrelsesmedlem: Tommy Jensen.

Ganske kort tid efter stiftelsen er man allerede i fuld gang med forskellige events og en indvielse. På den sidste dag i august tog foreningens formand, Johnni Olesen, ned til Julemærkehjemmet i Hobro for at være med til at indvie de 2 vildmarkskar, som Julemærkehjemmet har fået forærende. Julemærkehjemmet har sat vildmarkskarrene op på prærien, og der blev serveret pizzasnegle, frugt og vand. Hele arrangementet var tilrettelagt så der ikke blev lavet om på børnenes daglige vaner. Udover Johnni var der også mødt repræsentanter op fra Spar Nord. Det var Jette Ramlov, som er ansat i kundeserviceafdelingen i Aalborg, og Mette Bygholm, som er privatrådgiver i Spar Nord Hobro.

Dagen var rigtigt hyggelig, og Johnni skulle da også indvie karrene. Så op med ham i det varme vand. Han fik dog ikke vandet for sig selv, da der stod en masse børn, som også var spændt på at prøve det varme vand, så der gik ikke længe før flere friske børn have fundet plads i de 2 kar og de var meget begejstrede for vildmarkskarrene.

"24 timer i Hjallerup" var dog ikke kommet sovende til vildmarkskarrene, så det stod på hårdt arbejde for foreningens medlemmer, og dertil præmiepenge, som Johnni havde vundet i forbindelse med, at han var blevet indstillet til "Stå sammen prisen" gennem Spar Nord. Det var kundeserviceadelingen i Aalborg, der havde indstillet Johnni for hans arbejde med at skaffe penge til Julemærkehjemmet i Hobro. Foruden Gevinsten 15.000 kr., skulle Johnni også møde op og være Spar Nords maskot Frønse, hvilket Johnni også gjorde, da han er en mand, der holder sine aftaler.

De 15.000 kr. var dog ikke helt nok til at købe disse vildmarkbadekar til trods for en god pris og et sponsorat fra DenForm i Århus. Så nogle af foreningens medlemmer havde været ude og sætte telte op samt tage dem ned igen blandt andet til Hjørring Dyreskue og Bibelcampen i Hjallerup sammen med Hjallerup Telte. Det var hårdt arbejde, men det gav samtidigt nogle gode grin og var med til, at foreningens medlemmer lærte hinanden bedre at kende. Selv de unge medlemmer var med- også den yngste, som er 10 år. Så alder har ingen betydning, når der bliver arbejdet for et godt formål.

"24 timer i Hjallerup" arbejder ikke alene for at samle penge ind til Julemærkehjemmet i Hobro, men støtter også op om andre, som samler ind til julemærkehjemmene. Derfor drog Johnni til Frederikshavn for at støtte op om Lars Simonsen fra projekt "Life is Good", som går ud på at svømme Danmark rundt. Johnni og Lars mødtes i Frederikshavn, og sammen svømmede de 10 km. Johnni syntes da også, at foreningens medlemmer skulle have muligheden for at svømme en tur med Lars. Så da Lars nåede Sæby, hoppede Johnni, David, Kasper og Aia i vandet og svømmede en lille tur med Lars Simonsen fra "Life Is Good".

Det stopper dog ikke her. 8. september gik turen nemlig til Egholm i arrangementen "Tour de Egholm", hvor ca. 25 personer med "24 timer i Hjallerup"s formand i spidsen hoppede i vandet ved Lindholm Strandpark og svømmede over til Egholm. Dagen efter drog en lille flok til Rold Skov Open Water, hvor de ville prøve kræfter med Store Økssø.

Foreningen arbejder i øvrigt videre på at arrangere forskellige events, og 16. september hopper de endnu engang i vandet ved Hals til flydende kagebord.

Man kan altid holde sig opdateret på "24 timer i Hjallerup"s Facebook side samt på foreningens hjemmeside 24timerihjallerup.dk, hvis man vil vide mere om foreningen og de kommende events ikke mindst. Den helt store event "24 timer i Hjallerup" er 16. og 17. februar 2019, hvor der vil blive svømmet, spinnet, løbet, gået stavgang, danset linedance og dyrket Crossfit. Så man kan tjekke hjemmesiden eller Facebook, hvis man ønsker at støtte foreningen eller deltage i et af de kommende events.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...