Museet for forsyning og Bæredygtighed i Dorf arrangerede julemarked med fokus på Grønland

DORF: Det vrimler med julemarkeder i denne tid, men det er de færreste markeder, der fokuserer på Grønland. Det gjorde man imidlertid på Dorf Møllegård, da der i søndags blev holdt julemarked. Markedsboderne bød på en masse lækkerier som saft, brændte mandler, pileflet, honning og meget, meget mere.

Blandt udstillerne var Jan Berthelsen fra Nykøbing Mors. Han er født og opvokset i Grønland, men har de seneste 12 år boet i Danmark.

- Jeg laver smykker og andre ting af kronhjortegevirer, ben og horn, fortalte han.

På bordet foran ham lå der en række fine smykker, bl.a. en lille, fin hårnål.

- Den har jeg lavet af en hvalroskæbe. Jeg arbejder i det hele taget i naturmaterialer, som man har gjort i Grønland i mange hundrede år, sagde han, der er en flittig deltager i julemarkeder overalt i Danmark.

I køkkenet i det gamle stuehus var der også gang i den. Her blev der bagt småkager i massevis.

- Jeg koger klejner, fortalte Jane Nielsen.

- Jeg ved ikke helt, hvor mange, jeg når i dag, men jeg bruger 16 kilo mel, og der bliver omkring 130 ud af et kilo, fortalte hun, mens hun rutineret kogte klejnerne i en gryde med palmin.

En hurtig udregning fortæller, at det må blive til over 2.000 klejner på en eftermiddag.

Julemanden kiggede også forbi med sin kane, og i år havde han taget sine slædehunde fra Grønland med. De savnede lidt sne, men det er jo heller ikke helt jul endnu, selv om julestemningen har indfundet sig hos alle, der i søndags besøgte Dorf Møllegård.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...