JERSLEV: Aasen Teater fra Jerslev er for 30. år i træk med til at uddele Håbets Pris sammen med Dell Arte Theatre fra Californien. I år modtager danser Kitt Johnson, der også leder danseteateret X-acts hæderen. Hun bliver kaldt en kæmpe i moderne dans af prisuddelerne. Med i begrundelsen er:

”Kitt Johnson søger med sin krop, sin dans og sit hele jeg imod fundamentet: Menneskets fælles urhistorie. Det er den, hun formidler, så mennesker fra alle egne kan møde den: Fra hjemstavnen Hjallese til verdens metropoler og videre ud i universet.” og ” Kitt Johnson går den vej, der ikke tidligere er betrådt - og hun bliver ved. Nu er hun mesteren i dansens metier, hvor hun i et nu kan forvandle sin krop og skabe de mest forunderlige historier; hun henter bevægelser og udtryk dybt inde fra sine følelsers rod.

Prisen bliver på skift uddelt i USA og i Danmark, og 30-års jubilæet er Aasen Teater heldige at lægge lokaler til i år pinsedag, hvor der også er keramikudstilling, teaterforestilling og foredrag indtil solen står op.

Hæderen følges op af et kunstværk, der er skabt af Klaus Tams, Dappertutto Mask Research.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...