Udstilling af de hestetyper, der blev anvendt på landet og i byen, før bilen og traktoren tog over

DORF: Engang var heste en uundværlig del af landbruget, men efter at traktorerne i 60’erne overtog arbejdet, er de fleste arbejdsheste forsvundet og tilbage er kun de racer, der bruges til hobbybrug. I lørdags kunne man imidlertid på Dorf Møllegaard se en række af de hestetyper, der blev anvendt i første halvdel af 1900-tallet.

Det skete, da Museum MOSS hyldede de gamle racer på en hestedag, hvor besøgende havde mulighed for at komme helt tæt på syv forskellige hestetyper, som blev anvendt på landet og i byerne, før bilen og traktoren overtog det hele.

Der var de helt store racer som den belgiske og jyske hest. Der var oldenborgere og mindre racer som nordbagger og ponyer. Hestenes ejere var der også, og de fortalte gerne om pasning, pleje og brug af deres dyr i dag.

Blandt de mange heste var der også en frederiksborger, som Freja Broberg Karlsen fra Flauenskjold stolt viste frem.

- Det er meningen, at den skal rides til og lære at trække en vogn, men den er kun 15 måneder, så den er lidt for ung til det endnu, fortalte hun om hesten, som hun har haft siden december, og som hun glæder sig til at bruge.

Ud over hestene og en samling fine, gamle hestevogne, var der på Møllegården en lang række aktiviteter samt en markedsplads, hvor man kunne købe lokalt producerede fødevarer, husflid og kunsthåndværk. Der var også flere gange i løbet af dagen dukketeaterforestillinger for de yngste.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...