Læsegruppe vil bruge den gode historie til at få snakken og samtalen i gang

ASAA/AGERSTED: Brønderslev Bibliotek har indledt et samarbejde med sognepræsterne Jeanette Nymann Geller fra Asaa og Kathrine Buus Christensen fra Voer og Agersted kirker. Samarbejdet handler om at gøre højtlæsning til en hyggelig samtale om de ting i livet, vi måske ikke snakker så ofte om. Ideen er at samle en gruppe seniorer, som har lyst til at mødes og snakke om en historie, der bliver læst højt. Forløbet er over otte gange, og hver gang vil der været et nyt, spændende tema at snakke om. Deltagerne mødes i Asaa, og senere skal der også åbnes hold i Agersted.

- Når vi mødes, bliver det ofte til en snak om vejret, og vi skal kende hinanden rigtig godt for at nå de dybere lag. I denne nye læsegruppe bruger vi en god historie til at snakke ud fra. Det giver bare helt nye dimensioner og en spændende samtale, fortæller sognepræst Kathrine Buus Christensen.

Samarbejdet mellem kirkerne og Brønderslev Bibliotek er støttet af Slots- og Kulturstyrelen og har til formål at bringe biblioteket ud til borgerne i kommunen på nye måder. Det betyder, at der bliver prøvet nye måder af til at snakke om vores fælles historier i lokalområdet.

- Ved oplevelseslæsning læser læsegruppelederen en tekst højt. Alle deltagere får teksten udleveret på tryk og kan således selv læse med. Der gøres stop i højtlæsningen og gruppen samtaler ud fra teksten. Det kræver ingen forudsætninger at være med, men man skal have lyst til at møde andre og tale sammen. Der er ingen ”lektier”, da de tekster, der tales ud fra, bliver læst højt af læsegruppelederen, fortæller udviklingskonsulent Louise Eltved Krogsgård fra Brønderslev Bibliotek.

Samarbejdet skal give en forståelse af, hvordan historier fra bøger giver gode muligheder for at snakke om det liv, der leves i og omkring Asaa. Deltagerne bestemmer selv, hvor meget eller lidt de vil dele. Samarbejdet mellem kirke og bibliotek giver en unik mulighed for at rumme alle slags historier fra livet.

- Det at snakke ud fra en tekst giver nogle helt andre, men gode samtaler. Teksten kan få os til at erindre noget, vi egentlig havde glemt, og den kan få os til at tale om emner, vi ellers ikke ville komme i tanke om at debattere. Vi lærer hinanden at kende på en anden måde. Vi håber, mange kan have lyst til at være med til nogle hyggelige timer sammen. Det er helt gratis og uforpligtende at være med, understreger Louise Eltved Krogsgård, der også fortæller, at læsegrupperne starter i august i Asaa og foregår i Fristedet over en kop kaffe.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...