Tiden skrues tilbage for en tid, hvor der høstes som i gamle dage

TRY: Søndag 18. august holder Egnssamlingen for Østvendsyssel den traditionsrige høstdag i Try med levendegørelse og aktiviteter. Det oplyser de i en pressemeddelelse.

- Mere end 70 frivillige er i sving på dagen. I samarbejde med Dronninglund Turistforening, Try Efterskole og folk fra Køreforeningen skrues tiden tilbage til fortidens travle høst. Man kan først og fremmest opleve høsten, folk der mejer for, binder op efter aflæggeren og sætter neg sammen i hobe. Tærskeværkerne kører, og der køres korn hertil i gamle hesteforspændte vogne. Alt sammen levendegjort gennem rollespil.

Der bliver også aktiviteter for børn og voksne, blandt andet et opgaveløb for børn, hvor man prøver at håndmalke en ko, lave smør, vaske tøj på vaskebræt og meget mere. Der er også udstilling og levende værksteder, smedje, skrædder, træværksted med mere, og der er kro på Loen med levende musik.

- Der bliver lavet reb, drejet i træ, - biler og maskiner fra dengang og meget meget mere. Oplev marken med roer, kål, hør eller landbohaven som den var på bedstemors tid.

Det foregår på Knudsgård på Højskolevej i Try, og det hele starter kl. 11. Arrangørerne opfordrer til, at man kommer fra starten, da programmet varierer hele dagen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...